Kulsko

Po jutru se dan pozna – začni ga kot milijarder

Kot pravi star slovenski rek, po jutru se dan pozna. Kako pa ga začnejo uspešni podjetniki? So njihovi jutranji rituali podobni tvojim? Da, če zajtrkuješ in se že navsezgodaj rekreiraš.

Večina podjetnikov dan začne z zajtrkom. Če ta obrok rad preskočiš, so spodnje vrstice kot nalašč zate. Zajtrk kot najpomembnejši obrok v dnevu izboljšuje naše razpoloženje in produktivnost. Si zjutraj pogosto živčen in razdražljiv? Študije pravijo, da ti bo te občutke odstranil prav zajtrk.

Univerzalen recept: dan prični s telovadbo in dobrim zajtrkom.

Kako pa dan začnejo milijarderji?

Jack Dorsey, prvi mož in ustanovitelj Twitterja, dan začne ob 5.30 zjutraj. V nov dan zakoraka z meditacijo in dvokilometrskim lahkotnim tekom. Za zajtrk si 2,3-milijarde dolarjev težak Dorsey pripravi dve trdo kuhani jajci s sojino omako. Septembra 2001 je v nekem intervjuju dejal, da je človek, ki redno tvita o tem, kaj poje za zajtrk, kosilo in večerjo. “Za 99,99 odstotkov sveta so to nepomembne informacije. Vendar ne za mojo mamo, ona rada ve,” je razkril.

Mark Zuckerberg, eden od ustanoviteljev Facebooka, je zagovornik načela, da ne izgublja časa na nepotrebnih odločitvah. Prav zato vsak dan obleče enaka oblačila, siva majica s kratkimi rokavi je že postala njegov zaščitni znak. V omari ima takšnih majic na pretek. Za zajtrk poje kar je pri roki, čeprav ga v preteklosti ni jedel. “Zajtrk jem le, ko imam sestanke zgodaj zjutraj,” je izdal leta 2011.

Richard Branson, lastnik imperija Virgin, vsak večer razgrne zavese, da ga v novo jutro prebudi sonce. Jutro posveti telovadbi, pogosto odigra igro tenisa ali pa kajta, še preden se usede za mizo in si pripravi zajtrk. Njegov zajtrk je bogat z beljakovinami.

Tim Cook takoj, ko se zbudi, začne s pošiljanjem elektronske pošte, nato pa telovadi.

Brad Lande, vodja Birchbox Mana, dan začne kar se da zdravo. 20 minut posveti meditaciji, privošči pa si tudi kozarec tople vode z limono. Pripravi si tudi smuti, in sicer iz banane, borovnic, ohrovta, mandljevega olja, kokosove vode in cvetnega prahu.

Tudi uspešne ženske imajo jutranjo rutino

Prva ženska podjetja Pepsi Indra Nooyi, katere premoženje je ocenjeno na 12 milijonov funtov, se zbuja ob 4. uri zjutraj. V pisarni je med prvimi, najpozneje ob 7. uri.

Marissa Mayer, mama treh otrok, ki je vajeti Yahooja prevzela pred tremi leti, spi zgolj štiri do največ šest ur dnevno, tudi na račun precej napornega delovnega tedna. Po nekaterih podatkih naj bi delala celo 130 ur na teden, od tedna ji tako ostane le še 28 ur, ki pa jih prespi. Medijem očitno še ni zaupala, kako začne delovni dan, najverjetneje pa, zdaj ko je mama, v krogu družine.

Podjetnica in igralka Jessica Alba, ki dan začne malo čez 5. uro zjutraj, da se lahko udeleži ure joge, si občasno privošči obilen zajtrk, na krožnike se znajdejo koruzne tortilje, za začetek pa obožuje tudi jogurte, kosmiče in sadje. Mama dveh otrok zjutraj spije kavo, v katero si doda kokosovo olje.

 

 Mladi podjetnik (vir)
 Pixabay.com

 

Sorodni članki

Back to top button