Kultura

Aprilski Ožuljeni jezik v spletni obliki

V torek, 14. aprila 2020, bosta MKC Maribor in društvo Slam zverine ob 19. uri čez spletno platformo Jitsi v živo gostila slovenske slamerje in slamerke, občinstvo pa bo lahko nastope spremljalo preko MKC-jevega YouTube kanala in glasovalo za pesnice in pesnike, katerih nastopi se jim bodo zdeli najbolj uspešni in posrečeni.

Dogajanje bo mogoče spremljati na YouTube kanalu MKC Maribor, povezavo za ogled bodo z vami delili na facebook straneh MKC Črke in Slam zverin. Dogodek bo moderirala Mojca Frim iz improligaške skupine Banda Ferdamana. Namesto siceršnje nagrade zmagovalcu ali zmagovalki bodo organizatorji tokrat podarili skromno donacijo reviji Kralji ulice. Vabijo vas, da z donacijo po svojih močeh tudi vi podprete katerokoli izmed ranljivih skupin naše družbe, ki jo je aktualna epidemija še posebej prizadela.

Pričnejo v torek, 14. aprila, ob tradicionalni 19. uri, dogodek pa bo trajal približno eno uro.

 

Kako bo potekal spletni Ožuljeni jezik?

Ožuljeni jezik, dogodek tekmovalnega značaja, bo vseboval nastope tekmovalcev in tekmovalk, ki se bodo drug za drugim predstavili z lastno poezijo. Zmagoval bo tisti, za katerega bodo gledalci in poskušalci v določenem časovnem okviru oddali največ glasov.

Bi se tudi ti rad predstavil s svojo poezijo?

Prijave za spletni nastop zbirajo na ozuljenijezik@gmail.com in preko zasebnega sporočila na Facebook strani Slam zverine, vse do nedelje, 12. 4. do 23:59. Tokrat izjemoma prijave tik pred zdajci zaradi organizacijskih posebnosti dogodka ne pridejo v poštev.

 

Pravila za nastopajoče

  • na spletu se predstavite z avtorsko pesmijo,
  • pesem je dolga največ tri minute,
  • nastopate brez rekvizitov, kostumov in glasbil,
  • pesmi se poskusite naučiti na pamet, sicer si med nastopom na glavo poveznete pokrivalo.

Posebne okoliščine, posebne zahteve

Da bo posamezen nastop sploh izvedljiv, potrebuješ telefon, tablico ali računalnik s hitro internetno povezavo, na napravi pa morata biti vklopljena kamera in mikrofon. Podrobnejša tehnična navodila bodo tekmovalci prejeli naknadno.

Vstopnina in donacije

Obisk spletnega dogodka je brezplačen, tokratni dogodek pa ima tudi dobrodelno noto. Namesto siceršnje simbolične nagrade za nastopajočega bodo v imenu zmagovalca podarili skromno donacijo reviji Kralji ulice. Zaradi ukrepov, povezanih s koronavirusom, njihovi prodajalci do nadaljnjega ne morejo izvajati prodaje revije, s tem pa so ostali brez nujno potrebnega zaslužka za preživetje. Vabijo te, da z donacijo po svojih močeh tudi ti podpreš katerokoli izmed ranljivih skupin naše družbe, ki jo je aktualna epidemija še posebej prizadela.

Dogodek najdeš tudi na facebooku, da lahko nanj povabiš tudi prijatelje.

 

MKC Maribor
arhiv DOSTOP.si
ikona snemalec MKC Maribor

Sorodni članki

Back to top button