Kulsko

Božično obdarovanje otrok na Štuku

Božiček je obiskal mlade študentske in dijaške družine.

Nad prazniki so vedno najbolj navdušeni otroci, ki komaj čakajo, da jim Božiček prinese darila. Tudi letos se je ustavil na Štuku, kjer ga je pričakala polna dvorana otrok iz študentskih in dijaških družin.

Pod božičnim drevescem se je nabralo veliko daril, ki so romale v roke pridnim otrokom.

Na praznično okrašenem Štuku so se tokrat slišali drugačni zvoki, kot smo jih vajeni, saj sta, namesto študentskega nazdravljanja, po kavarni odmevala otroški smeh in topotanje malih nožic. Otroci so bili neučakani že pred pričetkom obdarovanja, zato so nekateri veselo tekali med mamicami in očki, drugi pa so starše vlekli za rokav in spraševali, kdaj dobijo svoje darilo.

Vrata dvorane so se končno odprla in starši študentje so se s svojimi malčki udobno namestili na stolih pod odrom. Za obdarovanje v sodelovanju s ŠOUM vsako leto poskrbi Klub študentskih in dijaških družin Maribor (KŠDDM), ki za otroke svojih članov pripravi bogata in zanimiva darila. V klubu so združene družine, pri katerih ima vsaj en starš status študenta, lahko pa ga imata tudi oba.

Lutkovna predstava v izvedbi društva IndiJanez je, poleg lutk, uporabljala tudi svetlobo in sence.

Otroci so ob vstopu v dvorano dobili vsak svojo čokoladico in sok, nato pa hitro ugotovili, da se pod božično smreko pred odrom skrivajo darila za pridne otroke. Ko so se nekoliko umirili, jim je predsednica KŠDDM, Darija Močnik, povedala, da si bodo pred obiskom Božička ogledali še lutkovno predstavo v izvedbi društva IndiJanez, večer pa bodo zaključili z mini diskom in božičnim rajanjem.

Nato so se dvoranske luči ugasnile, prižgala pa se je tista, ki je bila postavljena za lutkovnim panojem. S pomočjo sence so člani društva IndiJanez ustvarili okolje za zgodbo Sraka in netopir, glavni živali pa sta se otrokom predstavili v obliki lutk. Ob koncu so bili otroci nad predstavo navdušeni, a že vidno neučakani. Skupaj z voditeljico so končno lahko poklicali Božička.

In po nekaj poskusih se je stari mož le prikazal. Najprej je otroke lepo pozdravil, jih povprašal, ali so bili kaj pridni, nato pa jim začel deliti darila. Vsakega je poklical k sebi, mu namenil nekaj besed, se z njim fotografiral in mu izročil lično zavito darilo. Po koncu obdarovanja se je Božiček hitro odpravil naprej, saj ga do 25. decembra loči le še nekaj dni in ogromno dela. Kmalu se je poslovil, sedel v svoje sani in se odpeljal nazaj na severni pol.

Glavna zvezda večera je bil seveda Božiček.

Otroci pa so ostali kar v dvorani, ki se je hitro spremenila v plesišče, iz zvočnikov pa se je že zaslišala otroška Baby Shark. Ob njej niso zaplesali le najmlajši, ampak tudi njihovi starši. Ti so se v večini sicer zbrali v kavarni, kjer jih je čakala pogostitev in kjer so lahko v miru izmenjali besedo ali dve. Otroke so lahko mirne volje pustili v dvorani in tudi sami uživali v predprazničnem praznovanju.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGUrška KUR
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=660Vid JERČIČ

Sorodni članki

Back to top button