Kultura

Bruce Willis zaradi možganske bolezni zaključuje igralsko kariero

Znani ameriški filmski igralec Bruce Willis se zaradi možganske bolezni afazija, ki prizadeva sposobnost komuniciranja, odpravlja v pokoj, je sporočila njegova družina. 67-letni zvezdnik je najbolj znan po svojih akcijskih filmih, kot je serija filmov Umri pokončno.

Družina je sporočila, da Bruce Willis trpi za afazijo, ki je prizadela njegove kognitivne sposobnosti, zaradi česar se poslavlja od kariere. Pod sporočilo so se podpisali soproga Emma, nekdanja soproga Demi Moore ter hčerke Rumer,Scout, Tallulah, Mabel in Evelyn.

Afazija vpliva na sposobnost govora, pisanja in razumevanja verbalnega in pisnega govora. Ponavadi se pojavi po kapi ali poškodbi glave, lahko pa se razvije tudi postopoma zaradi možganskega tumorja ali drugih bolezni.

Moore in Willis sta bila poročena od leta 1987 do leta 2000 in imata tri hčerke – 33-letno Rumer, 30-letno Scout in 28-letno Tallulah. Leta 2009 se je igralec poročil z manekenko Emmo Hemming, s katero ima devetletno Mabel in sedemletno Evelyn. Stike s prejšnjo družino je ohranil in leta 2020 so bili vsi skupaj v karanteni zaradi covida-19.

Willisova kariera v Hollywoodu traja že več desetletij, večinoma je nastopal v akcijskih filmih in trilerjih, kot so serija Umri pokončno, Šund, Peti element, 12 opic, Mesto greha, Armageddon, Šesti čut in podobno.

Oskarja ni dobil, je pa dobil več drugih nagrad, med njimi zlati globus in dva televizijska emmyja. Letos bo izšlo več njegovih filmov.

STA
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button