Izobraževanje

Dan FNM ob treh desetletjih delovanja

Na obletnici FNM je ob prisotnosti visokih gostov potekala slovesna podelitev nagrad

V Amfiteatru FNM je v četrtek, 4. aprila, ob Dnevu FNM potekala slovesnost, na kateri so podelili priznanja zaposlenim za znanstvenoraziskovalno, izobraževalno in strokovno delo.

Dan Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru (FNM UM) obeležuje ustanovitev fakultete, ki se je zgodila leta 2006, ko je v veljavo stopil odlok o preoblikovanju Univerze v Mariboru. Dejavnost fakultete pa se je odvija že tri desetletja, prej v okviru nekdanje Pedagoške fakultete.

 

Na slovesnosti tudi visoki predstavniki politike

Ob tej posebni priložnosti je dekan FNM UM izr. prof. dr. Mitja Slavinec v Amfiteatru fakultete gostil slovesnost, katere so se udeležili številni visoki gostje. Med navzočimi so bili predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, rektor UM prof. dr. Zdravko Kačič, župan Mestne občine Maribor Aleksander Saša Arsenovič, poslanki Državnega zbora Ljudmila Novak in Lidija Divjak Mirnik.

Dan FNM 2019 - slavnostni govorniki
Slavnostni govorniki rektor UM prof. dr. Zdravko Kačič, dekan FNM izr. prof. dr. Mitja Slavinec, predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in župan MOM Saša Arsenovič.

Dekan FNM je v uvodnem nagovoru poudaril, kako je fakulteta z inovativnim pristopom, vztrajnostjo in odrekanjem uspela držati nivo kakovosti primerljiv z bratskimi fakultetami, kljub številnim oviram kot so pomanjkanje prostorov in financ. Izrazil je tudi optimističen pogled na prihodnost fakultete in omenil načrte o obnovi obstoječe zgradbe in izgradnji prizidka.

 

FNM pomembno prispeva k ugledu univerze in mesta

Zbrane je nagovoril tudi rektor UM. Govoril je o kakovosti znanstveno-raziskovalne dejavnosti na fakulteti, ki pomembno prispeva k pomenu in ugledu univerze tako v domačem, kot tudi tujem okolju. Župan Mestne občine Maribor je izrazil ponos, da je Maribor univerzitetno mesto in pozdravil prihajajoče projekte, ki bodo poleg fakultete in univerze doprinesli tudi mestu Maribor.

Slavnostne nagovore je zaključil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je izkazal občudovanje do odličnosti in dobrih medsebojnih odnosov po katerih slovi fakulteta. Iz teh izhodišč je dekanu izr. prof. dr. Slavincu vročil pisno zahvalo za trideset let poslanstva poučevanja naravoslovja in matematike na univerzitetni ravni in raziskovalno odličnost v znanstvenem prostoru.

Dan FNM 2019 - Predsednik RS Borut pahor
Predsednik Republike Slovenije je dekanu FNM vročil pisno zahvalo.

V sklepnem dejanju slovesnosti sta dekan FNM in rektor UM podelila nagrade FNM UM. Priznanja za izjemne dosežke so prejeli prof. dr. Valerij Romanovskij, prof. dr. Marko Jakovac, doc. dr. Igor Pesek in Ljudmila Tertinek. Prirodoslovni muzej Slovenije pa je prejel zahvalno listino za uspešno sodelovanje.

Potek slovesnosti si lahko ogledate na Youtube.

 

ikona pisec Vid JERČIČ
ikona fotograf Vid JERČIČ

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button