FotoPotovanjeVideo

Erasmus dan živahno proslavili s parado, talenti in koncerti

Na Erasmus dnevu je potekala parada študentov iz tujine. Proslava pa je bila namenjena tudi našim študentom, ki so se na trgu Leona Štuklja lahko med drugim pozanimali o študiju v tujini. Potekal je še "Erasmus ima talent", nato pa sta nastopili skupini Groovocado in Happy Ol' McWeasel.

Dogodek je organizirala Univerza v Mariboru (UM), program Erasmus+ in Erasmus Student Network (ESN) Maribor v sodelovanju s Študentskim svetom Univerze v Mariboru, Klubom Mariborskih študentov (KMŠ) in Mednarodno pisarno Univerze v Mariboru.

Okoli 500 tujih študentov iz 30 različnih držav

Ta semester v Mariboru gostimo okoli 500 študentov iz več kot 30 držav sveta. Največ jih je iz Španije. Veliko se jih je odelo v barve svoje države, opremilo z zastavami in podalo na parado skozi mestno jedro. Počasi so se sprehodili od Rektorata UM do Trga Leona Štuklja, kjer je potekalo osrednje dogajanje Erasmus dneva.

Vrste študentov so čakale na brezplačne tečaje jezikov

Erasmus dan je bil namenjen tudi našim študentom. Na trgu so se namreč predstavila različna študentska društva, od Študentskega sveta UM, do KMŠ-ja. V sklopu Študentskega sveta UM so se lahko študenti vpisali na brezplačne tečaje tujih jezikov. Mednje spadajo tečaji angleščine, nemščine, španščine, ruščine in turščine. Velik del dogajanja pa je bil namenjen tudi študentom, ki jih zanima študij v tujini. Tisti, ki jih Erasmus+ mika, so se lahko tako pozanimali o vsemu, kar bi jih utegnilo zanimati.

Potekale so še različne zabavne aktivnosti, en izmed njih je bil Selfie kotiček, kjer so lahko študenti s “photo booth” stojalom ustvarjali različne zabavne fotografije. S sodelovanjem v aktivnostih so sodelovali še v nagradni igri, kjer so lahko zadeli okoli 20 nagrad, glavna nagrada je bila potovanje za dve osebi v eno izmed evropskih prestolnic.

erasmus, erasmus+, univerza v mariboru, um, esn maribor, Trg Leona Štuklja, Erasmus ima talent, Groovocado, Happy Ol'Mcweasel, Klub mariborskih študentov, KMŠ, brezplačni tečaj jezika, erasmusi, erasmus dan | Erasmusi so njihov dan živahno proslavljali.
erasmus, erasmus+, univerza v mariboru, um, esn maribor, Trg Leona Štuklja, Erasmus ima talent, Groovocado, Happy Ol'Mcweasel, Klub mariborskih študentov, KMŠ, brezplačni tečaj jezika, erasmusi, erasmus dan| Dogajanje na Trgu Leona Štuklja je bilo neprestano pestro.
| Kot zadnja je na Talentih zapela in zaplesala velika skupina iz Češke.

  Erasmusi so razigrano zapeli in zaplesali

  Naši novi Erasmus študenti so imeli tudi priložnost pokazati, kaj zmorejo. Potekal je namreč “Erasmus ima talent”. Na odru so svoje tradicionalne pesmi zapeli Španci, Egipčanka, Kitajci in Belorusinji. Zaplesali sta Rusinji in študenti iz Poljske, Talente pa je zaključila velika skupina iz Češke, ki je živahno pela in plesala.

  Erasmus študenti so nato oder prepustili slovenski skupini Groovocado. Kmalu so kot zadnja točka večera nastopili še Happy Ol’ McWeasel. Sedemčlanska punk-rock skupina je kot običajno poskrbela za nor koncert, ob katerem so se zabavali tako Erasmus študenti kot Mariborčani.

  Erasmus dan je bil zadnji dogodek v sklopu pozdravnih tednov, ESN Maribor pa bo študente iz tujine že jutri popeljal na izlet, da lahko vidijo in se učijo o slovenskih lepotah.

   

  Mojca KUPČIČ
  Boris OČKERL
  ikona snemalec Nejc VEHOVEC

  Mojca Kupčič

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button