Šport

Zlata košarkarska pravljica iz EP 2017 dobiva film

Slovenska košarkarska reprezentanca je pred točno dvema letoma osvojila naslov evropskega prvaka. Kot so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije, bodo spomine na ta velik uspeh uprizorili tudi v celovečernem filmu.

Film v režiji Gorana Vojnovića in produkciji producentske hiše December ter v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije in medijsko hišo PRO Plus bo prikazal pot slovenske košarkarske reprezentance do osvojitve naslova evropskih prvakov. Tega so ga pod vodstvom selektorja Igorja Kokoškova osvojili Goran Dragić, Luka Dončić, Klemen Prepelič, Gašper Vidmar in druščina.

EP 2017 v košarki dobiva film.

Ustvarjalci filma bodo iz arhivskega materiala poustvarili pot do naslova, od priprav in uigravanja nove, pomlajene zasedbe, prvih pripravljalnih zmag, uspešnega začetka prvenstva pa vse do izjemnih zmag nad Latvijo in Španijo ter epskega finala s Srbijo. Končali pa z evforijo, ki je zajela vso državo.

Naslov evropskih prvakov je največji uspeh slovenskega ekipnega športa, ki so ga navijači doživeli zelo čustveno. Vojnović pravi, da mu spomini še zdaj izvabljajo solze sreče. Zato se mu zdi, da je to treba ovekovečiti zdaj, ko so čustva še močna in spomini še bistri. Tudi navijači hranijo nešteto nepozabnih zgodb, za katere upa, da mu jih bo uspelo zajeti v film in slovensko javnost še enkrat prestaviti v Istanbul.

Točen datum izida filma še ni znan, želijo pa si ga izdati prihodnje leto. Prvi pogovori z glavnim krivci za evforijo so že posneti, preostale pa naj bi ujeli v prihodnjih mesecih.

Imaš posnetek evforije izpred dveh let? Pošlji ga!

Ustvarjalci filma pa hkrati pozivajo navijače, da posredujejo svoje amaterske posnetke navijaških doživetij med eurobasketom 2017. Posnetki so lahko iz tekem ali pa domače dnevne sobe in navijanja pred TV zaslonom.

Dokumentarec si želijo izdati prihodnje leto.

Najbolj zanimive posnetke bodo objavili na spletni strani www.kzs.si, režiser filma pa bo s produkcijsko ekipo izbral nekaj posnetkov, ki jih bo uporabil v filmu. Avtorji zmagovalnih posnetkov bodo ustrezno kreditirani in si bodo za nagrado ogledali premiero filma v družbi ustvarjalcev in nekaterih akterjev filma.

 

 STA
 Background photo created by freepik – www.freepik.com

Sorodni članki

Back to top button