Caminoigra @ Festival Lent 2022

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Caminoigra @ Festival Lent 2022

28 junija @ 20:30 - 21:00

caminoigra
Glasba skupine Caminoigra se uvršča med glasbe sveta in s svojo raznolikostjo širi ustaljene glasbene okvire. V njej se prepleta mnogo glasbenih kultur, od ognjevitih latinsko-ameriških ritmov preko čutnosti španskega flamenka, pa vse do meditativne tradicionalne indijske glasbe oz. indijskih rag. V repertoarju skupine Caminoigra se pretanjeno združujejo jazzovska improvizacija, spevne melodije, ki gredo zelo hitro v uho, in elementi ljudske glasbe različnih dežel sveta (Indija, Španija, Kuba …).
𝗖𝗮𝗺𝗶𝗻𝗼𝗶𝗴𝗿𝗮 𝗱𝗲𝗹𝘂𝗷𝗲 𝘇̌𝗲 𝗼𝗱 𝗹𝗲𝘁𝗮 𝟭𝟵𝟵𝟵, 𝗸𝗼 𝘀𝗲 𝗷𝗲 𝗮𝘃𝘁𝗼𝗿 𝗴𝗹𝗮𝘀𝗯𝗲, 𝘃𝗼𝗸𝗮𝗹𝗶𝘀𝘁 𝗶𝗻 𝗸𝗶𝘁𝗮𝗿𝗶𝘀𝘁 𝗝𝗮𝗻 𝗧𝗼𝗺𝘀̌𝗶𝗰̌, 𝘁𝘂𝗱𝗶 𝗻𝗮𝘃𝗱𝘂𝘀̌𝗲𝗻 𝘀𝘃𝗲𝘁𝗼𝘃𝗻𝗶 𝗴𝗹𝗮𝘀𝗯𝗲𝗻𝗶 𝗽𝗼𝗽𝗼𝘁𝗻𝗶𝗸, 𝘇𝗮 𝗱𝗹𝗷𝗲 𝗰̌𝗮𝘀𝗮 𝘃𝗿𝗻𝗶𝗹 𝗶𝘇 𝘀𝘃𝗼𝗷𝗶𝗵 𝗱𝗼𝗹𝗴𝗼𝗹𝗲𝘁𝗻𝗶𝗵 𝗽𝗼𝘁𝗲𝗽𝗮𝗻𝗷 𝘃 𝗦𝗹𝗼𝘃𝗲𝗻𝗶𝗷𝗼.
Jan Tomšič je izjemen vokalist, kitarist in bansuri flavtist (bansuri flavta je posebna vrsta bambusove indijske flavte). Zaradi želje po širjenju glasbenih izkušenj je Jan veliko potoval in se izobraževal pri glasbenih mojstrih v Španiji in Ameriki, pa tudi v Indiji, kjer se je učil zahtevne tehnike klasičnega indijskega petja in igranja na bansuri flavto. Janova glasba je prav zaradi naštetega polna vplivov in vtisov z drugih kulturnih področij, zato je njegov glasbeni jezik ekspresivni inštrument, ki glasbo bogati z zamaknjenimi melodijami in izbruhi strasti.
Skupina je do sedaj posnela tri plošče, Ishuan (2001), A new child (2003) in Yanu (2006).
𝗙𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹 𝗟𝗲𝗻𝘁 𝘀̌𝗶𝗿𝗼𝗸𝗼 𝗼𝗱𝗽𝗶𝗿𝗮 𝘃𝗿𝗮𝘁𝗮 𝗺𝗲𝘀𝘁𝗮, 𝘀𝗸𝗼𝘇𝗶 𝗸𝗮𝘁𝗲𝗿𝗮 𝗯𝗼𝗺𝗼 𝗹𝗲𝘁𝗼𝘀 𝘇̌𝗲 𝘁𝗿𝗶𝗱𝗲𝘀𝗲𝘁𝗶𝗰̌ 𝘀𝗸𝘂𝗽𝗮𝗷 𝘀𝘁𝗼𝗽𝗶𝗹𝗶 𝘃 𝗽𝗼𝗹𝗲𝘁𝗷𝗲. ☀😍📣 #𝗹𝗲𝗻𝘁𝗮𝗺𝗼 𝗼𝗱 𝟮𝟰. 𝗷𝘂𝗻𝗶𝗷𝗮 𝗱𝗼 𝟮. 𝗷𝘂𝗹𝗶𝗷𝗮 𝟮𝟬𝟮𝟮 𝗻𝗮 𝘃𝗲𝗰̌ 𝗸𝗼𝘁 𝟮𝟬 𝗽𝗿𝗶𝘇𝗼𝗿𝗶𝘀̌𝗰̌𝗶𝗵 𝗽𝗼 𝗠𝗮𝗿𝗶𝗯𝗼𝗿𝘂.
𝗗𝗢𝗚𝗢𝗗𝗘𝗞
Caminoigra
Festival Lent 2022
28. 6. 2022, ob 20.30
Sodni stolp, Maribor
𝗜𝗭𝗩𝗔𝗝𝗔𝗟𝗖𝗜
Jan Tomšič, vokal, kitare, bansuri flavta
Blaž Celarec, tolkala, spremljevalni vokal
Žiga Golob, kontrabas
Boštjan Gombač, pihala in trobila
𝗩𝗦𝗧𝗢𝗣𝗡𝗜𝗖𝗘
Cena za ta dogodek: 7,00 EUR
Vstopnice lahko kupiš na naših prodajnih mestih ali preko spletne strani. Prenesi svojo: festival-lent.si/vstopnice/.
𝗢𝗥𝗚𝗔𝗡𝗜𝗭𝗔𝗧𝗢𝗥
Glavni organizator Festivala Lent je Narodni dom Maribor.
Preberi več na www.festival-lent.si.
👋😃 Se srečamo!

Podrobnosti

Datum:
28 junija
Ura:
20:30 - 21:00
Kategoriji Dogodek:
,
Back to top button