Izobraževanje

Fakulteta za turizem UM ukrajinskim študentom ponuja brezplačen študij

Na Fakulteti za Turizem Univerze v Mariboru se pridružujejo organizacijam, ki nudijo pomoč Ukrajincem. Ukrajinskim študentom ponujajo brezplačen študij turizma na vseh stopnjah, v svoje vrste vabijo tudi kolega iz Ukrajine, ki bi za obdobje enega leta prevzel poučevanje in raziskovanje turizma, so danes sporočili s fakultete.

Kot je Fakulteta za turizem UM zapisala v sporočilu za javnost, so ob izbruhu vojne v Ukrajini takoj obsodili grozote, ki jih doživlja ukrajinsko prebivalstvo. Sedaj pa pomoč ponujajo ukrajinskim študentkam in študentom ter akademskim kolegom.

Izvajajo študijske programe na dodiplomski, magistrski in doktorski stopnji. “Ukrajinskim študentom v prihajajočem študijskem letu 2022/23 ponujamo brezplačen študij na vseh stopnjah,” so zapisali.

Študij v angleščini izvajajo na dislocirani enoti v Ljubljani, medtem ko se programi v slovenskem jeziku izvajajo na sedežu fakultete v Brežicah. Tako angleški kot slovenski programi so primerni za študente iz Ukrajine, so zapisali.

Kolegu iz Ukrajine, ki bi se jim želel pridružiti pri poučevanju in raziskovanju turizma, pa za obdobje enega leta nudijo redno delovno mesto docenta ali višje, glede na kvalifikacije.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button