Kultura

Glamurozen ožuljeni jezik

Slam zverine in MKC Črka sta poskrbela za zadnji pesniški večer letos.

V sproščenem vzdušju kluba Wetrinsky so se še zadnjič v tem letu zbrali mladi pesniki in pesnice. Kot vsak tretji četrtek v mesecu so bili gostitelji društvo Slam zverine v sodelovanju z MKC Črka.

Glamurozen ožuljeni jezik je na odru gostil 9 mladih slamarjev, ki so imeli 3 minute časa, da predstavijo svojo pesem. Tekmovanje je potekalo v treh krogih, ocenjevanje pa je spremljala strokovna komisija, sestavljena iz treh obiskovalcev. Vsak tekmovalec si je zaslužil oceno med 5 in 10, ki smo jo s kredo zapisali na leseno tablico in pokazali moderatorki Mojci Frim. Mojca je poskrbela, da je vzdušje pesniškega večera ostalo prijetno in sproščeno in da so nastopajoči brez strahu stopili na oder.

Ozračje je z uvodnim nastopom segrel Rene Volker, za njim pa se je pričel napet boj za glavno nagrado: vrečko presenečenja in božično drevesce, ki ga sam sestaviš. Najprej se je s pesmijo o MVP-jih predstavil Tomaž Lovrenko, nato pa mikrofon predal Maticu Ačku in njegovim Kapitalističnim hrčkom. Jelenčka, ki pomeni, da svoje pesmi nisi znal na pamet, je na glavo prvi dobil Blaž Šešo, pozneje pa sta se s kapo spoznali še Klavdija Volf in Alenka Avguštin, ki sta obe slamali na temo Maribora. Temo zime je z Zimsko deklica ujela Nina Medved, Anka Vidmar pa je skozi oči rakete z napako predstavila novo leto. Raperski slam nam je pripravil Aljaž Šešo, na koncu prvega kroga pa je svojo himno odslamal še Mišel Ristov.

Po kratki pavzi je radovedna Helena Zemljič predstavila literarno gostjo Petro Koršič, s katero sta se spustili v vode pomena poezije, nastanja pesmi in Petrinega dojemanja pesništva. Gostja je s poezijo tesno povezana že od nekdaj, saj ni le avtorica, ampak tudi literarna kritičarka, urednica, lektorica, voditeljica pogovorov, lani pa je izdala svoj pesniški prvenec Furlanka je dvignila krilo.

| Na koncu je slavil Mišel Risto.
| Po odličnem nastopu je seveda sledila še fotografija vseh slamarjev.
| V finalu je nastopila tudi Nina Medved.
| Tokrat se je predstavila pesnica, literarna kritičarka, slovenistka Petra Koršič.

  V drugi krog so se prebili Mišel, Klavdija, Anka, Nina in Matic, ki so imeli še eno možnost, da prepričajo komisijo in se prebijejo v napeti finale. Na koncu je to uspelo Mišelu in Nini. V premoru med tekmovanjem smo ponovno prisluhnili Petri, ki pa je tokrat iz svoje zbirke prebrala tri pesmi. Z bogato metaforiko svojih pesmi je začarala celoten prostor in si ob koncu prislužila velik aplavz.

  Kmalu je sledil finalni boj Nine in Mišela. Nina je začela prva in nekoliko drugače, saj se je ob recitiranju na oder kar ulegla. Mišel se je za konec lotil še ene globoke teme, in sicer je tokrat slamal o Bruslju, Evropi in njenih problemih. Zmagovalca je v finalu določila publika in z bučnim aplavzom nagradila oba, topotanje nog in vzklikanje pa namenila Mišelu, ki je tako prejel veliko nagrado iz bombažne vrečke.

  Ožuljeni jezik in Slam zverine se tako za nekaj časa poslavljajo, saj bodo v klubu Wetrinsky spet slamali februarja.

   

  https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGUrška KUR
  https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=660Urška KUR

  Oceni članek

  Hvala!

  User Rating: Be the first one !

  Sorodni članki

  Back to top button