Potovanje

Globetrtotter – april 2020

Čakajo te novice, ki ti približajo marsikatero državo z različnih plati, tudi iz bolj duhovnega pogleda.

Popotniški nasveti za Švico

Preberi si dogodivščine o potovanjih Klare, ki piše tudi svoj blog. Tokrat nam predstavlja potovanje po jugozahodnem delu Švice in nam poda veliko nasvetov, kako si lahko ta del Evrope ogledamo kar se da poceni. Švica vabi s čudovito naravo in številnimi arhitekturnimi znamenitostmi, med katerimi izstopa roza cerkev.

Potovanje po Portoriku

Preberi članek o Portoriku in jasno ti bo, zakaj je njegovo drugo ime otok užitkov. V zapisanem najdeš več popotniških nasvetov za obisk tega karibskega otoka. Posebno slavi po čudovitih diamantnih zalivih, ki jih je nemogoče ujeti v kamero. Tu imaš možnost vaditi kar dva svetovna jezika, španščino in angleščino.

Notranje potovanje po Baliju

Preberi intervju s fotografinjo in popotnico Špelo, ki na Baliju odkriva notranje energije in išče najboljšo različico sebe. Na Baliju, kjer čuti močno energijsko povezanost, živi sredi riževih polj od decembra 2019. Povedala ti bo več o kakavovih obredih in svojih fotografskih poteh. Uči se, da bo nekoč lahko ljudem pomagala najti notranji jaz. Spodbuja pa te tudi k pogumnemu življenju.

Pet najboljših stvari, ki jih lahko popotniki počnemo na prisilnem počitku

Članek ti pove, kaj lahko počneš, ko ostaneš doma in zaradi različnih razlogov ne moreš potovati. V tem času lahko s pomočjo različnih orodij potuješ in sanjaš o novih potovanjih kar iz domačega naslonjača. Končno imaš čas, da urediš stare fotografije ali narediš načrt potovanja z Google Earth. Nove navdihe ti dajejo številne dokumentarne oddaje ali pa vodniki Lonely Planet. Ne pozabi tudi na branje potopisov HI.

Kaj pomeni Združitev Lonely Planeta in Urban Adventures?

V članku lahko prebereš, katere novosti popotniškemu svetu prinaša združitev Lonely Planeta in Urban Adventures. Združitev pomeni kombinacijo neobičajnih ogledov mest in podeželja, ki jih ponujajo lokalni vodiči Urban Adventures z zgodovinskim in stvarnim pripovedništvom Lonely Planeta. Vsi člani HI pa imate tudi popust pri storitvah obeh podjetij.

S sršeni v riti na izmenjavah HI Connect v ZDA in Katarju

Ana je punca, ki je vedno v gibanju. Preberi intervju z njo, ki ti pove več o njenih dosedanjih popotniških izkušnjah pa tudi o njenem prostovoljstvu pri našem združenju. Odpravila se je že na več izmenjav HI Connect, kjer je spoznala delovanje organizacij HI v tujini.

 

ikona pisec Popotniško združenje Slovenije PZS
ikona fotograf Pixabay

Sorodni članki

Back to top button