KulskoŽivljenjski slog

Uspešni ljudje ne bodo nikoli rekli …

Katere besede zavirajo tvoj napredek?

Želiš biti uspešen. Veliko napora vlagaš v delo, pridobivanje novih znanj, pa vendar ti ne uspe. Morda pa razlog tiči v tvojih izrečenih besedah. Vse, kar govoriš v delovnem okolju, vpliva na tvojo nadaljnjo kariero.


Tega ne morem narediti

Če boš odnehal, boš videti le kot človek, ki ne zna dokončati stvari. Takšni (večinoma) ne napredujejo. Namesto da opustiš projekt v celoti, preglej in pokaži, kaj si dosegel. Nadrejeni bodo dobili občutek, da se trudiš, obenem pa ti bodo pri težavah raje prisluhnili. Če ponudiš rešitev, namesto da opustiš projekt, boš postal pomemben člen ekipe.

 

To ni moja krivda

Nihče ne želi delati z osebo, ki ne zna sprejeti odgovornosti za svoja dejanja. Prevzemi odgovornost za svoja dejanja in ne vali krivde na druge. Priznavanje napak pokaže, kakšen karakter si in visoko sposobnost učenja in rasti ob problemih. Kazanje s prstom na druge le pokaže, da se nisi pripravljen učiti iz svojih napak.

 

To bo vzelo le eno minuto časa

Razen, če ti nekaj res ne bo vzelo le minute časa, ne obljubljaj preveč. S tem boš pokazal tudi, da podcenjuješ svoje napore.

 

Ne potrebujem pomoči

Želja, postati oseba, ki vse naredi sama, in je pravi heroj za podjetje, te ne bo pripeljala na želeno mesto. Za tvoj uspeh je žal mnogokrat pomembno tudi skupinsko delo. Sposobnost opravljanja dela v ekipi te lahko ponese do mesta vodje ekipe, do takšne pozicije pa ne boš prišel, če boš odklanjal pomoč drugih.

 

To ni pravično

Življenje ni pravično, podobno pa se ti bo dogajalo tudi v karieri. Izogibaj se pritoževanju nad dejanskim stanjem, poglej, kako lahko ovire spremeniš sebi v prid. Iskanje rešitve v poslovnem življenju je vedno bolj dobrodošlo kot pa nenehno pritoževanje.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGMladi podjetnik (vir)
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button