Kultura

Gospodar prstanov se vrača

Ameriški spletni velikan Amazon bo po napovedih v prihodnjih mesecih začel snemati visokoproračunsko serijo Gospodar prstanov po fantazijskem romanu angleškega pisatelja J.R.R. Tolkiena.

Amazon bo serijo snemal na Novi Zelandiji, kjer so po tej knjigi nastali tudi filmi režiserja Petra Jacksona, zanjo pa namerava porabiti več kot milijardo dolarjev. S tem si želijo posnemati uspeh serije Igra prestolov.

Amazon želi s svojo produkcijo konkurirati in posnemati uspeh serije Igra prestolov.

Izvršna producenta J.D. Payne in Patrick McKay sta o lokaciji povedala povedala, da država v južnem Pacifiku ponuja prvobitno lepoto Srednjega sveta, kamor je J.R.R. Tolkien postavil svojo zgodbo o vilinih, škratih in hobitih.

“Morali smo najti nekaj veličastnega, z neokrnjenimi obalami, gozdovi in gorami, ki pa ima tudi studie ter visoko usposobljene in izkušene obrtnike,” sta zapisala v izjavi. Predproukcija se je na Amazonu že začela, snemanje pa se bo začelo kmalu “v prihodnjih mesecih” v Aucklandu. Serija ne bo upodabljala zgodbe iz filmov, ampak bo raziskovala dogodke pred njimi.

Turizem zaradi Gospodarja prstanov cveti

Filmska trilogija Gospodar prstanov in filmska serija Hobit sta na Novi Zelandiji povzročili pravi turistični razcvet. Lokacije, ki so bile uporabljene v filmih, vsako leto pritegnejo na milijone obiskovalcev, s čimer je turizem prehitel izvoz mleka kot največjega zaslužka države. Poleg tega so filmi spremenili novozelandski filmski sektor iz lokalne industrije v vodilnega na svetu, zlasti v posebnih digitalnih učinkih.

K gospodarstvu in turizmu pa bo po napovedih pripomogla tudi nova Amazonova serija.

 

 STA
 Pexels

Sorodni članki

Back to top button