Kultura

Sedem baft filmu 1917, Joaquinu Phoenixu bafta za najboljšo moško vlogo

Film o prvi svetovni z naslovom 1917 je na nedeljski podelitvi britanskih filmskih nagrad bafta prejel kar sedem baft, tudi za najboljši film in najboljši britanski film, Sam Mendes pa je prejel bafto za režijo.

V kategoriji za najboljši film so bili na 73. podelitvi britanskih filmskih nagrad bafta za nagrado nominirani še. Joker v režiji Todda Phillipsa, Irec Martina Scorseseja, Bilo je nekoč … v Hollywoodu Quentina Tarantina in Parazit v režiji Bonga Joon-hoja. Njihovi ustvarjalci pa so bili tudi v tekmi za bafto za režijo.

Mendesov film 1917, je na letošnji podelitvi filmskih in televizijskih Združenja tujih dopisnikov Hollywooda prejel zlati globus za najboljši celovečerni dramski film. Mendes pa režiserski zlati globus. Film se lahko pohvali tudi z desetimi nominacijami za oskarje, med njimi za najboljši film in režijo.

Bafto za najboljšo moško vlogo je prejel Joaquin Phoenix za vlogo Jokerja v istoimenskem filmu. Za bafto za najboljšo moško vlogo so bili nominirani še. Leonardo DiCaprio za film Bilo je nekoč … v Hollywoodu, Adam Driver za vlogo v drami Zakonska zgodba, Taron Egerton za vlogo v filmu Rocketman in Jonathan Pryce za film Dva papeža.

Bafta za najboljšo žensko vlogo je pripadla Renee Zellweger za portret pevke in igralke Judy Garland v biografski drami Judy. Za nagrado za najboljšo igralko so bile nominirane še Scarlett Johansson za vlogo v filmu Zakonska zgodba. Charlize Theron kot protagonistka filma Bombshell. Saoirse Ronan za vlogo v filmu Čas deklištva in Jessie Buckley za film Wild Rose.

Tako Phoenix kot Renee Zellweger sta za vlogi nominirana tudi za oskarja, oba sta zanju že prejela zlata globusa.

Bradu Pittu je pripadla bafta za najboljšo moško stransko vlogo za film Bilo je nekoč … v Hollywoodu, Lauri Dern pa bafta za najboljšo žensko stransko vlogo za vlogo v filmu Zakonska zgodba.

 

 STA
BAFTA

 

Sorodni članki

Back to top button