Kulsko

Ivan Praznik in Anita Koprivc prejemnika naziva naj dijak in dijakinja

Dijaška organizacija Slovenije (DOS) je devetič podelila naziva naj dijak in naj dijakinja. Naziv pripade dijakom, ki so uspešni na učnem področju in se tudi v prostem času ukvarjajo z različnimi obšolskimi dejavnostmi. Naj dijak šolskega leta 2018/2019 je postal Ivan Praznik, naj dijakinja pa Anita Koprivc.

Naj dijaka z uspehi na številnih področjih

Dijak tretjega letnika Biotehniške šole Maribor Ivan Praznik je šolsko leto 2018/19 zaključil z odličnim uspehom. Dosegel je vrhunske rezultate na različnih tekmovanjih. Na tekmovanju v znanju in spretnostih biotehniških šol Slovenije je dosegel prvo mesto. Poleg tega je prejel srebrno priznanje na tekmovanju iz matematike in bronasto priznanje na tekmovanju iz biologije.

Dijaška organizacija Slovenije je podelila naslov naj dijak in dijakinja. Deveti naslov sta prejela Ivan Praznik in Anita Koprivc.

Udeležil se je tudi državnega tekmovanja mladih čebelarjev, raznih Ekokvizov in kot prostovoljec sodeloval z več organizacijami. Prejel je tudi priznanje za dijaka ambasadorja Evropskega parlamenta.

Dijakinja tretjega letnika Gimnazije Novo mesto Anita Koprivc je v šolskem letu 2018/19 dosegla odličen uspeh na gimnaziji in v glasbeni šoli. Delovala je kot prostovoljna animatorka, tutorka mlajših dijakov in nastopala s krajevnim pevskim zborom.

Dosegla je bronasta priznanja na tekmovanju iz geografije, računalniškem tekmovanju Bober. Cankarjevem tekmovanju, bralnem tekmovanju in tekmovanju iz znanja o sladkorni bolezni. Ker za določena področja ni priznanj, je ta naziv zanjo potrditev, da je prav vse, kar počne in je hkrati motivacija za naprej.

Nagrada za uspešno šolsko in obšolsko delo

Organizatorji so nagradi najuspešnejšemu dijaku in dijakinji podelili z državnim sekretarjem ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Jernejem Štromajerjem, ki je bil tudi sam pred leti predsednik DOS.

DOS se kot demokratično organizirana stanovska organizacija zavzema za interese in pravice dijakov ter obenem zagotavlja šolsko demokracijo in enakopravnost v srednjih šolah. S podelitvijo nagrad želijo izbrati in nagraditi aktivne dijake in dijakinje, ki ne nizajo le uspehov v šoli, ampak se ukvarjajo tudi z obšolskimi dejavnostmi, ki po mnenju organizatorjev velikokrat ostanejo neopažene.

 

 STA
Pixabay

 

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button