Kultura

Junija prihajajo na velika platna nove filmske uspešnice

Kinematografi so že odprli svoja vrata in največji filmofili so že lahko uživali v udobju, ki ga ponujajo kino dvorane. Hišni kino je sicer super stvar, a gromozansko platno in bobnenje zvočnikov ... to je nekaj povsem drugega. Poglejmo kaj bo junija novega na velikih platnih.

Lov

The Hunt – 4. junij

V začetku junija v kinematografe prihaja srhljivka, ki predstavlja grozljivo nočno moro v resničnem svetu. V zgodbi, postavljeni v sodobno Ameriko, je nekaj neznancev izbranih za ubijanje ljudi. V glavnih vlogah zaigrajo oskarjevka Hilary Swank, Ike Barinholtz, Betty Gilpin, Emma Roberts in drugi. Satirično in provokativno srhljivko, v kateri ne gre vse po prvotnih načrtih, je režiral Craig Zobel. Producenta pa sta Jason Blum in Damon Lindelof.

 

Visoka nota

The High Note – 18. junij

Sredi junija bomo vstopili v zakulisje glamurozne glasbene industrije v Los Angelesu, kjer bo osebna pomočnica (Dakota Johnson) stala ob strani svoji šefici – Izjemno priljubljeni pevki (Tracee Ellis Ross). Obe pa se bosta morali za uspeh zelo truditi, prva za preboj med producente, druga za obstanek v glasbeni industriji. Zabavno, svežo in romantično moderno komedijo je režirala Nisha Ganatra, scenarij pa napisala Flora Greeson.

 

Kralj Staten Islanda

The King of Staten Island – 25. junij

Letošnje poletje bo režiser Judd Apatow, ki je nasmejal s številnimi komedijami. V sam vrh izstrelil komika Peta Davidsona z zgodbo, ki opisuje njegovo življenje. Po smrti očeta gasilca se Scott med odraščanjem sooča s številnimi težavami, najbolj pa si želi postati umetnik za tetovaže. Apatow je skupaj s Davidsonom tudi napisal scenarij ter sodeloval kot producent. Zabavna komedija pa v ospredje postavlja ljubezen, izgubo in smeh na Staten Islandu.

 

Barbara SNOJ
 Karantanija Cinemas
ikona snemalec Karantanija cinemas

Sorodni članki

Back to top button