Kultura

Junija prihajajo na velika platna nove filmske uspešnice

Kinematografi so že odprli svoja vrata in največji filmofili so že lahko uživali v udobju, ki ga ponujajo kino dvorane. Hišni kino je sicer super stvar, a gromozansko platno in bobnenje zvočnikov ... to je nekaj povsem drugega. Poglejmo kaj bo junija novega na velikih platnih.

Lov

The Hunt – 4. junij

V začetku junija v kinematografe prihaja srhljivka, ki predstavlja grozljivo nočno moro v resničnem svetu. V zgodbi, postavljeni v sodobno Ameriko, je nekaj neznancev izbranih za ubijanje ljudi. V glavnih vlogah zaigrajo oskarjevka Hilary Swank, Ike Barinholtz, Betty Gilpin, Emma Roberts in drugi. Satirično in provokativno srhljivko, v kateri ne gre vse po prvotnih načrtih, je režiral Craig Zobel. Producenta pa sta Jason Blum in Damon Lindelof.

 

Visoka nota

The High Note – 18. junij

Sredi junija bomo vstopili v zakulisje glamurozne glasbene industrije v Los Angelesu, kjer bo osebna pomočnica (Dakota Johnson) stala ob strani svoji šefici – Izjemno priljubljeni pevki (Tracee Ellis Ross). Obe pa se bosta morali za uspeh zelo truditi, prva za preboj med producente, druga za obstanek v glasbeni industriji. Zabavno, svežo in romantično moderno komedijo je režirala Nisha Ganatra, scenarij pa napisala Flora Greeson.

 

Kralj Staten Islanda

The King of Staten Island – 25. junij

Letošnje poletje bo režiser Judd Apatow, ki je nasmejal s številnimi komedijami. V sam vrh izstrelil komika Peta Davidsona z zgodbo, ki opisuje njegovo življenje. Po smrti očeta gasilca se Scott med odraščanjem sooča s številnimi težavami, najbolj pa si želi postati umetnik za tetovaže. Apatow je skupaj s Davidsonom tudi napisal scenarij ter sodeloval kot producent. Zabavna komedija pa v ospredje postavlja ljubezen, izgubo in smeh na Staten Islandu.

 

Barbara SNOJ
 Karantanija Cinemas
ikona snemalec Karantanija cinemas

Tagi

Uredništvo DOSTOP.si

Administrator portala DOSTOP.si.

Sorodni članki

Back to top button
Close
Close