Šport

Krasnojarsk 2019 – 6. tekmovalni dan

Po belih strminah so se spustile naše veleslalomistke

Šesti tekmovalni dan so na 29. zimski univerzijadi v Krasnojarsku nastopile zgolj alpske smučarke v veleslalomu. Slovenske barve so zastopale Saša Brezovnik, Katrin Don ter Ana in Eva Zimšek.

V 1. vožnji je Saša Brezovnik, študentka Mednarodne fakultete za družbene in poslovne študije Celje, dobro začela v zgornjem, zahtevnejšem delu proge, v spodnjem delu pa je izgubila preveč, da bi se vmešala v boj za najvišja mesta. »Že na ogrevanju sem videla, da je proga zelo utrjena, saj mi je precej drselo. Nato sem se na tekmi proge lotila s prevelikim spoštovanjem in sem vozila preveč rezervirano. V drugi vožnji je bila proga nekoliko bolj zavita, kar meni bolj ustreza. To se je videlo tudi na času. Moja vožnja je bila dobra, a zavedam se, da bi lahko odpeljala še nekoliko bolje,« je po osvojenem 22. mestu povedala Brezovnikova.

Katrin Don, Eva in Ana Zimšek so bile po 1. vožnji v 2. polovici uvrščenih. Katrin Don, študentka Fakultete za šport je podobno kot Brezovnikova, bolje odpeljala 2. vožnjo in napredovala na 36. mesto. Ana Zimšek, študentka Fakultete za management, Univerze na Primorskem je zasedla končno 53. mesto, Eva Zimšek pa je sredi druge proge naredila napako in ostala brez uvrstitve.

Podporniki udeležencev 29. zimske univerzijade v Krasnojarsku so: Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, Nomago d.o.o., športni dnevnik Ekipa SN, Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru, Univerza v Novi Gorici, Nova Univerza ter Mednarodna fakulteta za družbene in poslovne študije Celje.

 

Srečko FERLEŽ
Srečko FERLEŽ, Zvjezdan MIKIĆ

Sorodni članki

Back to top button