Kultura

Luka Šulić poskrbel za rekorden obisk Awwwditorija

Ko koncert slovenskega prireditelja spremlja skoraj 70.000 gledalcev z vsega sveta

Narodni dom Maribor je v času, ko morajo biti koncertne dvorane zaprte, zagnal digitalni cikel Awwwditorij. S tem umetnikom ponuja priložnost za ustvarjanje in nastopanje, gledalcem pa spremljanje prireditev v živo. Zanimivo in pozitivno je pa to, da v tej specifični kategoriji ruši rekorde gledanosti. 25 žanrsko in uprizoritveno raznolikih prireditev si je doslej namreč ogledalo že več kot 195.000 gledalcev. Prireditve so preko striminga v živo na ogled na Faceboook, YouTube in spletni strani Narodnega doma Maribor.

Luka Šulić navdušuje svet

Prireditve potekajo pod sloganom »Doma, a kljub temu na koncertu ali predstavi« in so vse na ogled brezplačno. Ponudba je pestra ter obsega koncerte popularne, jazzovske in svetovne glasbe, s priznanimi domačimi izvajalci. Zajema tudi dogodke za otroke in mladino ter dramsko predstavo Svet’ večer. Med prireditvami, ki so med gledalci požele največ zanimanja, velja izpostaviti serijo nastopov Tadeja Toša. Koncertni vrhunec je bil v soboto, 19. decembra, ko je v Awwwditoriju gostoval violončelist Luka Šulić. Mariborski zvezdnik ob spremljavi pianista Evgenija Gencheva predstavil tankočuten preplet žanrsko raznolikih skladb. S programom je uspešno nagovoril tako ljubitelje popa in rocka kot tudi ljubitelje klasične glasbe.

 

Koncert si je samo na platformah Narodnega doma Maribor ogledalo 73.200 gledalcev. Če k temu prištejemo še oglede na uradnem YouTube kanalu glasbenika pa je številka še impresivnejša. Do danes so namreč zabeležili 23.000 ogledov. In glede na dejstvo, da si je posnetek koncerta še vedno mogoče ogledati številka vsakodnevno raste. Skupno število ogledov bo tako najverjetneje doseglo in preseglo 100.000!

Po zaslugi prefinjene svetlobne kulise tudi vizualno izjemno privlačen nastop v mariborski koncertni dvorani Union je požel navdušene odzive. Všečki, pohvale in zahvale za koncertiranje v živo so frčali z vseh strani sveta, od Kanade do Avstralije, od Brazilije do Japonske.

Dobrodelni Awwwditorij

Ob koncu leta pa so Awwwditorijeve prireditve dobile tudi dobrodelno noto – s pomočjo SMS-sporočil (prispevek UPORNIK5 na 1919) zbirajo sredstva za društvo UP-ornik, s katerim Boris Krabonja skupaj s peščico sodelavcev požrtvovalno pomaga tistim, ki so se znašli na robu socialnega in eksistenčnega prepada.

 

 Narodni dom Maribor
Dejan BULUT
ikona snemalec Narodni dom Maribor

Sorodni članki

Back to top button