PriložnostiTehnologija

Mali ustvarjalci vabijo v Kulturni inkubator na brezplačne LEGO delavnice

MKC Maribor in Mali ustvarjalci v poletnih mesecih vabijo na brezplačne LEGO delavnice, na katerih se bodo mali in mladi raziskovalci srečali z zanimivimi načrti, poučnimi nalogami in super idejami. Naučili se bodo veliko s področja robotike in programiranja, se malo poigrali in ob tem neizmerno zabavali. Pri delu bodo uporabljali različne Lego izobraževalne komplete (WeDo in Mindstorms) ter računalnike ali tablice.

Organizatorji so pripravili 10 tematskih delavnic, tako da se bodo na vsakem srečanju spoprijeli z novim izzivom in se ob reševanju nalog nekaj naučili. Sestavili bodo robote v obliki živali, vozil, elementov na otroškem igrišču, itd. Robotom, ki jih bodo sestavili iz Lego kock, bodo pomagali, da “oživijo”. Premikanje robotov bodo dosegli z blokovnim programiranjem na računalnikih. Otroci tekom delavnice delno sledijo navodilom, delno pa delajo po svoji domišljiji in preizkušajo, kaj deluje (in kaj ne) ter se naučijo, kako delujeta mehanika in programiranje.

Na dveh izmed srečanj (30.8. in 31.8.) pa bodo nekoliko več pozornosti namenili programiranju in se spoznali tudi z okoljem Scratch.

Kdo lahko sodeluje na delavnicah?

Vabljeni ste prav vsi – tisti brez predhodnega znanja, kot tudi tisti, ki ste se podobnih delavnic že udeležili in ste si nekaj znanja s področja robotike in programiranja že pridobili. Kombinacij s kockami in programiranjem je namreč veliko in ne more se nam zgoditi, da bi zmanjkalo idej.

Vabijo vse otroke stare med 6 in 16 let. Mentor se bo na delavnici posvetil vsakemu posebej in mu dodelil delo, ki je zanj primerno. Otrok se lahko udeleži le ene izmed delavnic ali vseh 10, saj je vsaka zase zaključena celota.

TERMINI IZVEDBE:

Več informacij in prijave najdete na https://mkc.si/aktualno/2022/7/5/mali-ustvarjalci-vabijo-v-kulturni-inkubator

MKC Maribor
MKC Maribor

Sorodni članki

Back to top button