KulskoŽivljenjski slog

Modni trendi 90ih in 2000-ih let, ki se vračajo hitreje, kot se je vrnila Britney

Ko je nekega modnega trenda konec, za nazaj nanj gledamo kar malce zviška. Stari modni trendi pa se sčasoma zelo radi vrnejo. V današnji čas se na primer veselo vračajo mnogi trendi 90-ih in 00-ih let – preveri kateri.

Ko pomislimo na 1990-ta in zgodnja 2000. leta se nam pred očmi verjetno narišejo podobe nizkih kavbojk, čevljev s platformo, majhnih torbic in takšnih ali drugačnih večplastnih oprav. Ob tem pa skoraj zagotovo pomislimo na najbolj ikonične zvezdnike tistega časa: Britney Spears, Paris Hilton, Christina Aguilera, Rihanna

Kateri izmed takratnih trendov pa zdaj ponovno kukajo na plano? Preveri nekaj kosov oblačil, ki so danes po dvajsetih letih spet vroča roba.

Spodnje perilo kot navaden kos oblačila

V vsakodnevno modo so se vrnili kosi spodnjega perila, ki se jih nosi kot tope – naj gre za korzete ali bodije, spodnje perilo je spet in kot navaden kos oblačila. Dandanes nobeno oblačilo več ni preveč prosojno, kot del outfita pa veselo kažemo tudi modrčke ali bralette.

Nizki pasovi in še nižji dekolteji

Kot nevihta so se na sceno vrnile hlače z nizkim pasom. Kako bi sicer razkazovali trebuščke, ki jih krasijo priljubljeni pirsingi v popku? Poleg trebuščkov pa se ponovno radi kažejo dekolteji v različnih (pred leti že videnih) oblikah majčk.

Prebuja se tudi ulična moda

Poleg priljubljenih znamk (kar je bil pri nas Ed Hardy, je bil v tujini na primer Von Dutch) se vračajo tudi trenirke v kompletih, majhne torbice, vpadljiv nakit in sončna očala z barvnimi stekli.

Nazaj pa so seveda tudi udarne superge in ogromne elastike za lase

Vrnile so se tudi klasične superge, ki se jih zdaj lahko kombinira s finimi oblačili. Nekaj deset centimetrov višje pa naše glave ponovno krasijo drzne elastike za lase iz blaga, bolje poznane kot scrunchie, in velike špange.

Spet je moderno (pre)veliko

Velik comeback so naredila tudi prevelika, oversized oblačila. Tako kot veliki zgornji deli so ponovno moderne široke hlače in kavbojke. Zadnjo, častno, omembo pa si zaslužijo še kolesarske hlače, biker shorts, ki izvirajo že iz 80-ih let in so danes priljubljena izbira tako za športne kot tudi elegantne oprave.

Sara VOCOVNIK
Unsplash, Instagram

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button