Kulsko

Moški na avtobusu v Angliji namesto maske uporabil kar kačo

Nek moški je na avtobusu v angleškem Manchestru namesto zaščitne maske za preprečevanje širjenja novega koronavirusa uporabil kar kačo.

V Angliji so na sredstvih javnega prevoza obvezne zaščitne maske. Nek moški pa si je namesto maske okrog vratu in čez usta ovil kar kačo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ena od potnikov, ki so bili poleg moškega na avtobusu, je dejala, da je mislila, da ima moški “smešno masko”. Vendar pa je nato opazila, da se kača ovija okoli držal za roke. Njej se je to zdelo zelo smešno, prav tako pa kača po njenih besedah ni motila drugih potnikov.

S humorjem so se odzvale tudi pristojne oblasti. “Vladne smernice jasno navajajo, da ni nujno, da ljudje uporabljajo kirurške maske, lahko tudi kaj drugega, kot sta šal ali ruta,” je dejal tiskovni predstavnik mestnih oblasti. Ni pa mogoče uporabiti kačje kože, “še posebej, če je še na kači”, je dodal.

V avtobusnem podjetju pa so bili šokirani in so dogodek vzeli resno. “Varnost naših potnikov in uslužbencev je absolutna prioriteta,” so poudarili.

 

 STA
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button