Novice

Musk je na dražbi prodajal pohištvo, dekoracijo in drugo opremo Twitterja

Lastnik Twitterja Elon Musk premoženje podjetja prodaja prek spletne dražbe. Med drugim je prodal zaščitni znak podjetja, slovitega modrega ptiča, ki je krasil sedež podjetja v San Franciscu. Zanj je iztržil 100.000 dolarjev.

Musk je na spletni dražbi prodajal pohištvo, dekoracije, kuhinjsko in drugo opremo s sedeža tehnološkega podjetja. Trajala je nekaj več kot 24 ur, na njej pa so poleg modrega ptiča za 100.000 evrov s fasade prodali še trimetrski neonski znak v obliki simbola podjetja, za katerega so iztržili 40.000 dolarjev.

Musk je Twitter prevzel konec oktobra lani, od tedaj pa “stroške reže kot nor”. To bo po njegovih besedah popravilo slabo finančne stanje podjetja, ki ga je prevzel za 44 milijonov dolarjev.

V enem izmed spletnih pogovorov je Musk ocenil, da bi podjetje letno “izkrvavelo” tri milijarde dolarjev, če vanj ne bi vnesel sprememb. Med drugim je odpustil več kot polovico od 7500 Twitterjevih zaposlenih.

Tožba in Guinnessov rekord za največjo izgubo premoženja

Musku slabo kaže tudi na drugih frontah. Dva dni nazaj se je na sodišču v San Franciscu začel sodni proces proti njemu, tožbo so vložili vlagatelji v proizvajalca električnih avtomobilov. Muska tožijo zaradi tvita, v katerem je trdil, da ima 72 milijard dolarjev za popoln prevzem Tesle.

Zapisal se je tudi v Guinnessovo knjigo rekordov, saj je podrl svetovni rekord za največjo izgubo osebnega premoženja v zgodovini. Od novembra 2021 do decembra 2022 je po podatkih Guinnessove knjige rekordov izgubil okoli 165 milijard dolarjev (okoli 153 milijarde evrov), poroča Forbes. Največji padec je doživel ob nakupu Twitterja, saj so takrat vrednost izgubile delnice  njegovega podjetja Tesla.

Izgubil je tudi naslov najbogatejšega človeka na svetu, saj ga je že decembra lani prehitel francoski izvršni direktor Bernard Arnault, ki ima v lasti podjetje z luksuznimi znamkami LVMH z modno znamko Luis Vuitton. Njegovo premoženje je ocenjeno na 210,6 milijarde dolarjev.

STA
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button