Priložnosti

Na krilih metulja in laboda – 18. mednarodni literarni natečaj za mlade

Že 18. mednarodni literarni natečaj za mlade tudi letos vabi nadobudne avtorje, da pošljejo literarna dela, tokrat imajo prednost slikanice.

Od leta 1997 Mestna občina Schwanenstadt organizira mednarodni natečaj za najboljšo otroško in mladinsko knjigo. Letošnja 18. edicija natečaja poteka v gornjeavstrijskem mestu Schwanenstadt v sodelovanju s furlansko občino Bordano, občino Sacile/Furlanija, s študijskim centrom za mladinsko literaturo “Alberti” v Trstu, s Circolo Athena v Belpassu in Cataniji, z občino Belpasso ter Univerzo v Salzburgu (Inštitut za romanistiko).

Letošnji natečaj za mlade nosi naslov Na krilih metulja in laboda.

Z natečajem želijo privabiti mlade ustvarjalce na literarnem in likovnem področju ter skozi otroško in mladinsko literaturo odkriti in nagraditi nadarjene ustvarjalce. Prednost pri izboru bodo imele slikanice. Zaželena je tudi moderna tehnologija in uporaba različnih medijev pri oblikovanju knjige. Po želji se slikanici lahko priloži zgoščenka, ki vsebuje, na primer, radijsko igro.

Okvirna tema za leto 2020 se glasi “O rekah, jezerih in morjih”, natečaj pa nosi naslov Na krilih metulja in laboda. Dela naj bodo napisana v maternem jeziku ali pa dvo- oziroma večjezično.

Rok za oddajo je do petka, 19. junija 2020, do 12. ure.

Sodelujejo lahko mladi vseh starosti, saj bodo podelili nagrade v naslednjih kategorijah:

  • osnovna šola (ljudska šola),
  • osnovna šola (glavna šola/nova srednja šola/nižja stopnja gimnazije),
  • srednja šola, poklicna srednja šola, strokovna srednja šola, gimnazija,
  • višja šola, višje-strokovna šola, izobraževalna ustanova za učitelje, univerza,

Podrobnejše informacije o oddaji in vsebini natečaja najdeš v besedilu razpisa ali na spletni strani mestne občine Schwanenstadt.

Na lanski izbor je prispelo 103 del (skupno 332 udeleženk in udeležencev). Od teh jih je 64 prispelo iz Slovenije, 24 iz vseh avstrijskih zveznih dežel, 12 iz Italije in en prispevek iz Francije, Španije in Finske.

 

 mlad.si
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button