Glasba

Na Sea Star festival prihajajo Wu-Tang Clan

V Umag prihajajo hip-hop velikani

V umaškem kompleksu Stella Maris bo 24. in 25. maja potekal 3. Sea Star festival in seznam nastopajočih se polni. Organizatorji pa so naznanili, da se že napovedanim silam, med njima Svenu Väthu in Nini Kravitz, po novem pridružujejo hip-hop velikani Wu-Tang Clan.

Nastop Wu-Tang Clan v Umagu bo ekskluziven v celotni Srednji, Južni in Vzhodni Evropi

Wu-Tang Clan, ki po besedah organizatorjev veljajo za eno najbolj kultnih in revolucionarnih hip-hop zasedb vseh časov. Na glavni oder AddikoTesla v Umagu konec maja bodo stopili po nastopih v Londonu, Berlinu in Parizu. Ravno v maju se bodo namreč po Evropi mudili v sklopu turneje Gods of Rap. Na tej namreč obeležujejo novembrsko 25-letnico izida njihovega kultnega albuma Enter the Wu-Tang (36 Chambers).

Revija Rolling Stone je Wu-Tang Clan razglasila za ‘najboljšo rap zasedbo vseh časov’. Skupina pa je nesporno vplivala tudi na staro gardo hip-hop scene. Med njimi so Jay Z, Nas, Snopp Dogg in The Notorious B.I.G.

Wu-Tang Clan zavili z začrtane poti

Sanjin Đukić, direktor dogodka Sea Star festival, je dodal: »Gostiti velike Wu-Tang Clan v popolni sestavi ravno ob turneji, s katero obeležujejo 25-letnico enega najpomembnejših albumov v zgodovini, je glasbeni, kulturni in turistični dogodek brez primere. Izredno veliko napora smo vložili v to, da turnejo, ki je rezervirana samo za velike dvorane, pripeljemo k nam in poskrbimo, da zasedba zavije z začrtane poti za kar 2000 kilometrov.«

Za letošnji festival so že znana nekatera imena. Na primer mojstra elektronskega beata Sven Väth in Nina Kraviz, britanska hip-hop diva IAMDDB. Poleg tega še prejemnik nagrade za najboljšega techno DJ-ja na ibiških DJ nagradah Ilario Alicante ter avtor najbolj prodajanega techno songa na beatportu Enrico Sangiuliano.

 

 DOSTOP.si, STA
 Pexels

Sorodni članki

Back to top button