Tehnologija

Na voljo investicije za start-upe

Iskratel najavil nov investicijski cikel za start-upe

Korporativni program Iskratel Startup vabi k sodelovanju inovativne in globalne start-upe. Pozorni bodo na tiste, ki razvijajo tehnološke rešitve na različnih področjih.

Kranjsko podjetje Iskratel je v okviru svojega korporativnega programa Iskratel Startup najavilo nov investicijski cikel. Priložnost ponujajo start-up podjetjem informacijskih in komunikacijskih tehnologij (IKT). K sodelovanju vabijo inovativne, globalno usmerjene start-upe, ki razvijajo tehnološke rešitve na področjih oblačnih infrastruktur, virtualizacije IP omrežij, »big data«, IoT in M2M tehnologij, prebojnih multimedijskih tehnologij, rešitev za digitalizacijo in rešitev na področju 5G omrežij.

S programom Iskratel Startup pri Iskratelu pomagajo startup podjetjem z razvojem izdelkov in rešitev ter njihovim vstopom na tržišča. K sodelovanju vabijo start-upe, ki imajo rešitve že razvite vsaj do prvega prototipa.

 

Najbolj zaželeni start-upi v letošnjem investicijskem ciklu Iskratel Startupa so:
  • rešitve IOT za pametna mesta in informacijski sistemi, povezani z javno varnostjo, kot so alarmni sistemi, senzorji, sledenje virov, prostorski informacijski viri, CCTV;
  • napredne aplikacije, ki zagotavljajo avtomatizacijo in nadzor nad dejavnostmi pametnega in varnega mesta, »smart city«, kot so redne dnevne preventivne dejavnosti, aktivnosti načrtovanja odziva, odzivanje v izjemnih situacijah oziroma odzivanje v nujnih primerih;
  • aplikacije in osnovne tehnologije za celovito integracijo in interoperabilno izmenjavo podatkov informacijskih in operativnih sistemov in podatkov iz različnih IOT senzorjev;
  • podatkovna analitika v realnem času, ki podpira operacije, enostaven dostop do podatkov in uporabno integrirano varnostno zaščito »end-2-end«, ponuja inovacijsko okolje za hiter razvoj, uvajanje in delovanje spletnih in mobilnih aplikacij naslednje generacije, t.i. »pametna omrežja«.

 

Sofinanciranje razvoja in produktivizacije

»Skozi inovacijsko-investicijsko fazo bo Iskratel zagotovil sofinanciranje do 150.000 evrov razvoja in produktivizacije prve serije končnega izdelka. Obenem bo zagotovil inovacijsko, razvojno in podjetniško podporo pri razvoju poslovnega modela in poslovnega načrta,« so sporočili organizatorji programa Iskratel Startup.

 

Predvidena časovnica investicijskega cikla:
  • od 1. septembra do 19. oktobra 2018: Odprti poziv za oddajo predlogov projektov;
  • september 2018: Informativni dan za start-up – predlagatelje projektov;
  • oktober 2018: Iskratelov dan inovativnosti – ISKRATEL STARTUP DEMO dan;
  • oktober 2018 do 16. novembra 2018: Podrobnejši pregled, evalvacija poslovnega modela in rešitev. Izbor start-up podjetij za Iskratelov accelerator program. Priprava operativno-izvedbenega projektnega in poslovnega načrta za končno evalvacijo. Vključitev v Iskratelov pospeševalnik (financiranja, inovacijsko-razvojna podpora, podjetniška podpora).

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGMladi podjetnik (vir)
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button