Tehnologija

NE SPREGLEJ: Sodeluj na filmskem natečaju!

Natečaj za mlade v EU

Evropska komisija je v sklopu kampanje #EUandME objavila natečaj za mlade filmske ustvarjalce in ustvarjalke. Mladi v starosti 18 do 35 let se lahko na natečaj za kratki film prijavijo od danes, 24. avgusta, pa do 31. oktobra 2018.

Na natečaju lahko sodeluješ v petih kategorijah: mobilnost, okolje in trajnostni razvoj, pravice, digitalno ter znanje in posel.

Komisija bo v vsaki kategoriji izbrala po enega zmagovalca, ki bo prejel 7500 evrov nagrade za snemanje filma. Pri tem mu bo pomagal tudi eden od petih priznanih filmskih režiserjev, ki so sodelovali pri pripravi kratkih filmov kampanje #EUandME. Predlogi za kratke zgodbe morajo biti povezani z vplivom EU na vsakdanje življenje ljudi.

Zainteresirani morajo poleg scenarija in kratkega videa, v katerem pojasnijo svojo motivacijo in koncept filma, poslati tudi povezavo na kratki film, ki so ga posneli v preteklosti. Prijave je treba poslati v elektronskem formatu prek spletne aplikacije na strani natečaja, ki je na voljo na tej povezavi.

Komisija je začela kampanjo #EUandME s petimi kratkimi filmi evropskih filmskih ustvarjalcev maja 2018 v 28 državah članicah EU, da bi spodbudila razpravo o vplivu EU na življenje mladih.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGEvropska komisija
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button