Kultura

Netflix vsebine, za katere gotovo nisi vedel, da so posnete po knjižni predlogi

Netflix v zadnjih letih velja za zakladnico najrazličnejših video vsebin. Preveri, kateri filmi in serije, ki si jih lahko ogledaš na Netflixu, so posneti po knjižni predlogi. Morda najdeš tudi kakšno darilo za božično obdarovanje …

Knjige so krasno darilo in s knjižno predlogo katere izmed Netflixovih uspešnic lahko zagotovo razveseliš koga izmed bližnjih. Če je tvoja prijateljica nora na serijo Bridgerton, bo zagotovo izjemno vesela njene knjižne predloge. Pa še namig: svetovno znana spletna knjigarna The Book Depository obljublja, da vsa naročila, oddana do 8. decembra, v Slovenijo prispejo pred božičem.

Bridgerton

Zelo barvita nanizanka Bridgerton pripoveduje zgodbo Daphne Bridgerton, simpatične mladenke, ki v letu 1813 prvič vstopa v londonsko družabno sezono. Nanizanka je polna sočnih prizorov, spletk, humorja in odličnih glasbenih priredb.

Prva (in zaenkrat edina) sezona okvirno temelji na prvi knjigi serije Bridgerton, The Duke and I. Dela avtorice Julie Quinn pa lahko najdeš tudi v slovenskem jeziku.

You

You je psihološka triler serija, ki sledi Jou Goldbergu, mlademu knjigarnarju, ki se zaljubi in do svoje simpatije razvije zelo nezdrav odnos. Zasledovanje, opazovanje, zalezovanje, you name it.

V letošnjem oktobru je bila izdana že tretja sezona zloglasne serije, v kateri blesti zvezdnik serije Opravljivka, Penn Badgley. You je posneta po knjižnih predlogah avtorice Caroline Kepnes.

The Queen’s Gambit

The Queen’s Gambit spremlja zgodbo Beth Harmon, šahovskega čudežnega otroka – vse od njenega otroštva v sirotišnici pa do njenih šahovskih podvigov v odraslem življenju. Sama zgodba je izmišljena, knjižno predlogo zanjo pa je napisal Walter Trevis.

The Witcher

Fantazijska serija The Witcher (in fantastičen izgled glavnega igralca, Henryja Cavilla) temelji na knjižni seriji poljskega avtorja Andrzeja Sapkowskega. Zgodba sledi Geraltu, lovcu na pošasti, ki išče svoje mesto v svetu fantazije. V decembru 2021 bo izšla druga sezona, po knjižnih predlogah pa so med drugim izdali tudi video igre in stripe.

To All the Boys I’ve Loved Before

To All the Boys I’ve Loved Before, najstniška romantična komedija po knjižnih predlogah avtorice Jenny Han, je letos dobila že tretje nadaljevanje. Filmi (in knjige) sledijo ljubezenskim prigodam Lare Jean. Vse se je začelo s pismi, ki nikoli ne bi smela pristati v rokah prejemnikov …

To pa še ni vse …

To je le nekaj odličnih Netflix vsebin, ki temeljijo na knjigah. Po knjižnih predlogah so med drugim posnete tudi distopijska Shadow and Bone, vampirska klasika The Vampire Diaries, zgodba o prijateljstvu Firefly Lane, pripoved o rdečelasi siroti Anne with an E, zaporniški Orange is the New Black in romantična saga o potovanju v času Outlander.

Sara VOCOVNIK
Unsplash
ikona snemalec Netflix: Bridgerton | Official Trailer | Netflix, YOU | Trailer #2 [HD] | Netflix, The Witcher Season 2 | Official Trailer | Netflix

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button