Kulsko

Nicolas Cage in Pedro Pascal snemata v Dubrovniku

Z oskarjem nagrajeni hollywoodski zvezdnik Nicolas Cage v Dubrovniku snema novi celovečerec The Unbereable Wight of Massive Talent. V filmu, ki ga režira Tom Gromican, Cage igra izmišljeno različico samega sebe, ki si izjemno želi dobiti vlogo v filmu Quentina Tarantina. Ob Cageu v filmu igra tudi čilski igralec Pedro Pascal.

Cage se je nastanil v dubrovniškem hotelu Argentina. Snemanje so se začeli v ponedeljek v znameniti vili Šeherzada, so poročali hrvaški mediji. Objavili so tudi fotografije Cagea in Pascala med snemanjem. Če zaradi pandemije bolezni covid-19 ne bo zapletov pri produkciji, bo film premiero doživel marca 2021, je poročal Jutarnji list.

Šestinpetdesetletni igralec se v svojem novem filmu sooča tudi z egoističnim Cageom iz 90. let minulega stoletja. Tega obtožuje, da je kriv za celo vrsto slabih filmov, ki jih je posnel, zaradi česar se je znašel na B-seznamu priljubljenost ter na robu bankrota. Cage je sprejel vlogo potem, ko so mu scenaristi zagotovili, da njihov cilj ni posmehovanje na njegov račun, temveč poklon njegovim najboljšim vlogam. Tako je namreč je poročala komercialna televizija Nova TV.

Cage je oskarja za najboljšo moško vlogo dobil za film Zbogom Las Vegas v režiji Mikea Figgisa leta 1996. Med drugim je zaigral še v filmih Divji v srcu, Osem milimetrov, Kačje oči, Mesto angelov, Brez obraza, Letalo prekletih, Alcatraz in Lahko se zgodi tudi vam. Cage je tudi nečak ameriškega režiserja Francisa Forda Coppole. Ta je leta 2009 v hrvaški Istri snemal celovečerec Čas lova na čarovnice.

Petinštiridesetletni Pascal pa je najbolj znan po vlogi Oberyna Martella v četrti sezoni uspešnice Igra prestolov. Znan je tudi po vlogi Javierja Pene v seriji Narcos.

Dubrovnik epidemiološko varna lokacija za snemanje

Dobrodošlico Cageu in ekipi celovečerca je na svojem facebook profilu izrekel tudi dubrovniški župan Mato Franković. Spomnil je, da so prejšnji mesec v Dubrovniku snemali znanstveno fantastični celovečerec The Islander. V tem med drugim igra tudi britanska igralka Caroline Goodal.

Dubrovnik je v svetu najbolj znano hrvaško turistično mesto tudi zaradi snemanja priljubljenih nadaljevank in celovečercev. Najbolj znani so Igra prestolov, Vojna zvezd, Mama Mia in Borgia. Dubrovnik je bil gostitelj tudi novejših filmov o Robinu Hoodu in Jamesu Bondu ter številnih drugih.

Iz hrvaškega avdiovizualnega centra (Havc) so sporočili, da bo snemanje filma s Cageom in Pascalom v Dubrovniku potekalo 15 dni. Na svoji spletni strani so izpostavili, da je tudi aktualno snemanje Hrvaško v svetu potrdilo kot epidemiološko varno lokacijo za snemanje filmov. Kot so dodali, bodo mednarodni filmski vlagatelji za deset letošnjih filmskih projektov na Hrvaškem porabili 85 milijonov kun (11,3 milijona evrov).

 

 STA
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button