Šport

NK Maribor bo danes začel kvalifikacije za konferenčno ligo proti Birkirkaru

Slovenska nogometna prvoligaša Domžale in Maribor danes čaka začetek kvalifikacij za konferenčno ligo. Domžalčani bodo ob 19. uri gostili malteški Balzan, Maribor pa ob 21. uri še enega malteškega predstavnika Birkirkaro.

Maribor, po Transfermarktu vreden 9,15 milijona evrov, je proti Birkirkari s 3,76 milijona v vlogi favorita, čeprav so Štajerci izgubili prvega napadalca prejšnje sezone Žana Vipotnika. Toda Hillel Soudani, Xhuliano Skuka, Marko Kolar in drugi poletni novinci bodo poskusili zapolniti napadalne vrzeli.

Domžalčani tako visokih ciljev kot Maribor, ki si glasneje želi narediti več v Evropi, nimajo, vendar so v 1. krogu vseeno v vrednostni prednosti. Domžale so ovrednotene na 4,76 milijona evrov, Balzan pa na 2,76. Strateg slednjih Simon Rožman bo imel na voljo nekaj novincev, kot so Mario Krstovski, Belmin Bobarić, Danijel Šturm, Edin Julardžija, Jan Đapo …

Domžalčane v primeru uspeha proti Balzanu, ki bodo povratni obračun igrali 18. julija, v 2. krogu čaka Vaduz iz Lihtenštajna ali Neman Grodno iz Belorusije, Mariborčane, ki jih povratna tekma čaka 20. julija, pa luksemburški Differdange.

V kvalifikacijah konferenčne lige bo igral še slovenski podprvak Celje, a bo ta tekmovanje začel v 2. krogu proti portugalski Vitorii 27. julija.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button