Glasba

Ob 60-letnici delovanja gredo The Rolling Stones na evropsko turnejo

Britanska skupina The Rolling Stones je ob 60-letnici delovanja napovedala evropsko turnejo. Lani avgusta preminulega bobnarja Charlieja Wattsa bo, kot že na lanski koncertih v ZDA, nadomestil Steve Jordan, glasbenik, ki s skupino igra že od 80. let minulega stoletja.

V sklopu evropske turneje bo skupina The Rolling Stones nastopila v Veliki Britanji prvič po smrti bobnarja, Charlieja Wattsa.

Watts je bil član skupine od leta 1963, ko se je pridružil Micku Jaggerju, Keithu Richardsu in Brianu Jonesu v njihovi na novo ustanovljeni skupini. V starosti 80 let je umrl avgusta lani v Londonu. Njegov tiskovni predstavnik je sicer slab mesec pred njegovo smrtjo sporočil, da bobnar iz zdravstvenih razlogov ne bo sodeloval na jesenski ameriški turneji skupine.

Ko se je skupina naslednji mesec vrnila na oder, je Jagger nastop posvetil svojemu staremu prijatelju. “Charlieja vsi zelo pogrešamo. Pogrešamo ga kot skupina, pogrešamo ga kot prijatelja – na odru in tudi sicer,” je povedal občinstvu v Massachusettsu.

Turneja Sixty bo nam najbližje v Münchnu

Turnejo ob 60. obletnici skupine so The Rolling Stones poimenovali preprosto Sixty. Uvedel jo bo koncert 1. junija v Madridu, sledil bo München, 9. junija pa bo skupina prvič po več kot 50 letih nastopila v Liverpoolu, na stadionu Anfield, kjer so nastopili tudi prvič.

Sledili bodo koncerti na Nizozemskem, v Švici in Italiji, nakar se bo skupina ustavila v Londonu, kjer bo nastopila na festivalu BST Summertime v Hyde Parku. V juliju bo sledilo še nekaj koncertov. Kot zadnji je na uradni spletni strani skupine napovedan koncert v Stockholmu 31. julija.

“Žal mi je, da ste morali čakati, a čakanja je konec,” je ob napovedi turneje povedal kitarist Keith Richards. “Vedno sem govoril, da je najboljše mesto za rock and roll biti na odru s Stonesi, letošnje leto pa je zelo posebno. Veselim se vaj z Mickom in Ronniejem ter nekaterimi prijatelji, kolesje je v pogonu. Kmalu se vidimo,” je dodal.

Ronnie Wood pa je dejal: “Ko gledam množico, ko igramo v Evropi, vidim le nasmehe. To nam ogreje srce in vesel sem, da ljudi razveselimo vsakič, ko igramo v živo. Komaj čakam, da s fanti stopimo na nov oder in se zabavamo.”

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button