Šport

Nogometaš sredi tekme z igrišča, ker je njegova žena rojevala

Poškodba, slaba igra, utrujenost oziroma slaba forma so najbolj pogosti razlogi za zamenjavo igralcev na nogometnih tekmah. A le redki bodo delili izkušnjo avstrijskega nogometaša Floriana Grillitscha, člana nemškega prvoligaša Hoffenheima, ki je sredi tekme zapustil igrišče, ko je dobil klic, da žena ravnokar rojeva.

Rojstvo otroka je za starša najlepši dogodek v življenju. “Če je kdaj obstajal razlog za prekinitev tekme, je to to … Florian Grillitsch je odšel, da bi se udeležil poroda svojega otroka,” so iz kolektiva Hoffenheim tvitnili ob polčasu tekme evropske lige proti beograjski Crveni zvezdi.


Po odhodu v slačilnice se avstrijski vezist ni več prikazal na igrišču, poroča nemška tiskovna agencija DPA. V 46. minuti ga je zamenjal Diadie Samassekou, ob polčasu sta se ekipi razšli brez zadetka. Zadetka Christopha Baumgartnerja (64.) in Munasa Dabburja (90.) sta Hoffenheimu zagotovila domačo zmago z 2:0.

Petindvajsetletnemu avstrijskemu reprezentantu bodo seveda v njegovem klubu opravičili izostanek, ker rezultat ni bil njegova glavna prioriteta večera.

“Tega še nisem doživel,” je za televizijsko postajo RTL dejal športni direktor Alexander Rosen, ki ga je citiral časopis Bild. “Morda pa bomo ponoči dobili otroka z imenom Evropa.”

“O zamenjavi Floriana Grillitscha dejansko nismo razpravljali. Upamo, da imata s partnerico zdravega otroka @EuropaLeague,” so člani kolektiva dogajanje pospremili na družbenih omrežjih skupaj s trenerjem Sebastianom Hoenessom.


Hoffenheim, ki se mu bo pridružil tudi novopečeni očka Grillitsch, naj bi se v nedeljo že vrnil na igrišče, ko se bo v bundesligi pomerili z Werderjem iz Bremna.

Kasneje se je izvedelo, da je Grillitsch postal očka sinu.

 

 STA
Pexels

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button