Kultura

Novembra v kina prihaja komična drama Bartonova akademija

Na velika platna prihaja film priznanega režiserja Alexandra Payna, komična drama z naslovom Bartonova akademija, ki spremlja zgodbo učitelja in nekaj študentov, ki so med prazniki »ujeti« na prestižni šoli.

Na režiserski stolček je sedel Alexander Payne, scenarij je napisal David Hemingson, ki je skupaj z Markom Johnsonom in Billom Blockom film tudi produciral. V glavnih vlogah v filmu Bartonova akademija zaigrajo Paul Giamatti, Da’Vine Joy Randolph in Dominic Sessa.

Na voljo je že prvi napovednik, komična drama Bartonova akademija pa v kinematografe prihaja novembra 2023.

Zgodba spremlja osovraženega profesorja (Paul Giamatti), ki je med božičnimi počitnicami prisiljen ostati v kampusu na prestižni ameriški šoli, kjer mora varovati nekaj študentov, ki nimajo kam iti. Sčasoma sklene vez z enim od njih – nemirnim in pretkanim povzročiteljem težav (novinec Dominic Sessa) in z glavno kuharico na šoli, ki je pravkar izgubila sina v Vietnamu (Da’Vine Joy Randolph). Tri zelo različne osebe bodo preživele skupaj dva tedna, drug drugemu pa pomagale razumeti, da niso vezane na preteklost ter si svojo prihodnost lahko krojijo vsaka zase.

 Karantanija Cinemas
 Karantanija Cinemas

Sorodni članki

Back to top button