Bivanje

Novosti pri nakupu subvencionirane vozovnice za študente in dijake prek spleta

Študentom in dijakom je po novem omogočen tudi spletni nakup subvencionirane vozovnice z upoštevanjem neizkoriščene vrednosti vozovnice iz preteklega šolskega oziroma študijskega leta.

Ministrstvo za infrastrukturo (MZI) poziva upravičence, naj vlogo in vozovnice v celoti uredijo prek spleta. Dijaki in študenti lahko na portalu eUprava po prijavi z e-identiteto uredijo vse potrebno za subvencionirano vozovnico v javnem avtobusnem, železniškem in mestnem prometu. Po oddaji oziroma potrjeni vlogi bodo za relacije opravili spletni nakup vozovnice.

Vlogo lahko oddajo vsi, ki prvič zaprosijo za subvencionirano vozovnico. Lahko jo oddajo tudi tisti, ki jo želijo podaljšati iz preteklega šolskega oziroma študijskega leta.

MZI je za vse dijake in študente, ki zaradi ukrepov proti širjenju covida-19 niso mogli uporabljati javnega prevoza potnikov, zagotovilo zapis neizkoriščene vrednosti vozovnic na kartici IJPP. To vrednost lahko izkoristijo ob nakupu nove vozovnice.

Upravičenci, ki vrednosti na kartici IJPP ne bodo izkoristili, bodo lahko od 1. novembra na podlagi pisne zahteve prejeli izplačilo sredstev oziroma nakazilo na tekoči račun. Pisno zahtevo s priloženim originalnim računom je treba vložiti na prodajnem mestu pri prevozniku, kjer je bila vozovnica kupljena.

 

 STA
arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button