Bivanje

Registrirani športniki dijaki in študenti so upravičeni do brezplačne vozovnice

Registrirani športniki s statusom dijaka in študenta bodo od 1. februarja upravičeni do brezplačne vozovnice za potovanja, ki so povezana s športom.

Z ministrstva za infrastrukturo so sporočili, da jim bo vozovnica omogočala brezplačen prevoz na vseh registriranih linijah javnega medkrajevnega linijskega avtobusnega železniškega prevoza v notranjem cestnem in železniškem prometu. Vozovnica bo športnikom omogočala prevoz od doma do krajev vadbe, tekmovanj in drugih aktivnosti, povezanih s športom.

Športniki bodo lahko z javnim prevozom do krajev vadbe, tekmovanj in drugih aktivnosti od 1. februarja potovali brezplačno.

Vsi registrirani športniki z mesečnimi ali polletnimi vozovnicami za dnevna potovanja bodo dodatno pravico v obliki vozovnice Slovenija dobili ob nakupu vozovnice za naslednje obdobje, torej samo kupijo takšno vozovnico, kot so jo imeli doslej.

Registrirani športniki, ki doslej niso imeli subvencionirane vozovnice, morajo oddati vlogo in nato bodo z nakupom relacijske vozovnice prejeli tudi vozovnico Slovenija. Upravičenci bodo dodatno pravico lahko na prodajnih mestih urejali od 30. januarja.

 STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button