Bivanje

Študentski domovi UM s pripojitvijo dijaškega doma do dodatnih ležišč

Upravni odbor Univerze v Mariboru je prejšnji teden na seji podal soglasje k elaboratu pripojitve Dijaškega doma Maribor k Univerzi v Mariboru. Kot so sporočili, ocenjujejo, da bo pripojitev dolgoročno pozitivno vplivala na poslovanje obeh zavodov, med drugim tudi v obliki pridobitve potrebnih dodatnih postelj za študente.

Gre za dijaški dom, ki leži v neposredni bližini študentskega naselja na Gosposvetski cesti ter treh fakultet. Je tudi precej oddaljen od srednjih šol. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je predlani predlagalo ukinitev tega dijaškega doma. Razlog je bil manjši vpis dijakov v zadnjih letih ter zadostne možnosti bivanja za dijake v ostalih dijaških domovih v Mariboru.

Ravnatelj Andrej Fištravec je takrat za STA povedal, da so pripravili tri predloge modelov delovanja Dijaškega doma Maribor v prihodnje. Ministrstvo pa se je med temi odločilo, da dom 1. septembra 2022 pripoji Študentskim domovom Univerze v Mariboru.

Univerza je že večkrat izrazila interes za prevzem objekta dijaškega doma, saj povpraševanje po nastanitvah za študente v Mariboru raste. Povečuje se tudi povpraševanje po nastanitvah za tuje študente.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button