Kulsko

V akciji Manj svečk za manj grobov zbranih 60.375 evrov!

Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) se je tudi letos s svojimi študentskimi klubi pridružila ekološko-humanitarni akciji Manj svečk za manj grobov. Akcija je potekala na pokopališčih v več krajih po Sloveniji. Skupaj je bilo v preteklih dneh na pokopališčih zbranih 60.375 evrov.

Manj svečk za manj grobov je že tradicionalni projekt Fundacije Svečka. Svojo akcijo so prvič izvedli leta 2009 v občini Zagorje ob Savi – od takrat pa se je akcija močno razširila in postala kar vseslovenska. Prostovoljne prispevke zbirajo prostovoljci iz različnih društev pred pokopališči 31. oktobra in 1. novembra. Za darovani prispevek lahko vsak prejme zastavice sočutja oziroma drugo ekološko alternativo svečam. Namen je preusmeriti sredstva, ter namesto kupovanja gor sveč in cvetja, pomagati tistim, ki pomoč potrebujejo.

Manj svečk za manj grobov
Organizatorji pravijo: “Pomagajmo tistim, ki še živijo, če nismo mogli vsem, ki se jih te dni spominjamo.”

Letos je akcija potekala v fizični in virtualni obliki. Prostovoljci so bili ob dnevu spomina na mrtve prisotni na pokopališčih, kjer so lahko obiskovalci namenili prostovoljni prispevek v spomin na pokojne. V zameno za prispevek pa je donator prejel ekološko zastavico, s katero izrazi podporo projektu. V tej obliki akcije so v preteklih dneh na pokopališčih zbrali že 60.375 evrov.

Poleg klasične izvedbe, pa je možno donacije še vedno oddati do konca naslednjega tedna tudi v virtualni obliki, preko SMS sporočil s ključno besedo SVECKA ali SVECKA5 na 1919. S tem prispevate 1 € oziroma 5 €. Zbrana sredstva bo Fundacija Svečka namenila za zdravstvene terapije, invalidska vozila in vozičke, dvigala ter reševalno in drugo zdravstveno opremo.

Več si lahko preberete na spletni strani akcije Manj svečk za manj grobov.

Zveza ŠKIS
Zveza ŠKIS

Sorodni članki

Back to top button