Bivanje

Objavljen je razpis za subvencionirano bivanje študentov 2022/23

Objavljen je javni razpis za subvencionirano bivanje višješolskih in visokošolskih študentov v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2022/2023. Študentje lahko prošnjo za sprejem oziroma za podaljšanje bivanja v študentskih domovih in pri zasebnikih oddajo od 1. julija na portalu eVŠ, so sporočili s šolskega ministrstva.

Razpis za subvencionirano bivanje višješolskih in visokošolskih študentov v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2022/2023 je dostopen prek spletne strani ministrstva za izobraževanje.

Razpisa za bivanje študentov s statusom osebe z mednarodno zaščito in s statusom osebe z začasno zaščito v študentskih domovih za študijsko leto 2022/2023 sta objavljena na spletnih straneh študentskih domov, so zapisali na šolskem ministrstvu.

Letos je razpisanih 12.149 mest za subvencionirano bivanje, in sicer 4685 mest za sprejem in 7464 za podaljšanje bivanja. Razpisanih je tudi 49 mest za študente s priznano mednarodno zaščito in študente s priznano začasno zaščito.

Višina subvencije v študijskem letu 2022/2023 v javnih dijaških, dijaško-študentskih in študentskih domovih znaša 21,5 evra, v zasebnih študentskih domovih in pri zasebnikih pa 32 evrov, so sporočili s šolskega ministrstva.

Kot so zapisali na vladni spletni strani, bodo študenti lahko prošnjo za sprejem oddali od 1. julija na spletnem portalu eVŠ, na prvo prednostno listo pa bodo uvrščeni študenti, ki bodo vlogo oddali do 16. avgusta. Tudi študenti, ki želijo podaljšati bivanje v študentskih domovih ali pri zasebnikih, morajo vlogo oddati prek istega portala od 1. julija do najkasneje 16. avgusta.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button