Šport

Evropske univerzitetne igre: na poti domov nas bodo spremljale 3 medalje!

V sredo so potekali zaključni dvoboji v košarki 3x3, namiznem tenisu in odbojki na mivki medtem, ko tekmovanje v futsalu še vedno poteka. Evropske univerzitetne igre se bodo za naše predstavnike zaključile danes, ko bodo fantje iz Univerze v Mariboru odigrali še zadnjo tekmo pred odhodom v Slovenijo.

Še ena bronasta medalja v namiznem tenisu

Ekipe iz Univerze v Ljubljani so zaključile s svojimi nastopi. Z rezultati na Evropskih univerzitetnih igrah smo lahko zelo zadovoljni, saj se z iger vračamo s tremi medaljami in bogatejši za nepozabno izkušnjo.

V namiznem tenisu so vse naše punce nastopile v tekmovanju posameznic in v tekmovanju dvojic (Stražar/Paulin). Lea Paulin in Lara Opeka sta v individualnem tekmovanju kljub dobri igri morali priznati premoč nasprotnicam in tako osvojili 17. mesto.

Katarina Stražar je bila premagana šele v polfinalu, ko jo je premagala Anna Wegrzyn iz Poljske in Katarina je tako osvojila 3. mesto. Sloveniji je prigarala drugo medaljo na Evropskih univerzitetnih igrah. V tekmovanju dvojic sta Katarina in Lea osvojili končno 5. mesto.

evropske univerzitetne igre
Katarina Stražar (čisto desno) ob prejemu bronaste medalje v namiznem tenisu.

Zelo zanimivo je bilo tudi na tekmovanju v odbojki na mivki, kjer so punce po porazu v četrtfinalu osvojile več kot odlično 5. mesto, fanta pa sta v zelo močni konkurenci osvojila končno 14. mesto. Za žensko ekipo UL sta nastopali Špela Morgan in Anja Maček, za moško pa Manuel Grünwald in Matija Bažec.

Košarkarice s srebrom in vstopnico za svetovno univerzitetno prvenstvo!

Košarkarjem žal ni uspelo višje od 19. mesta. V težki skupini D so dosegli dve zmagi in tri poraze, kar je bilo žal premalo za uvrstitev v osmino finala. Borili so se za končno 17. mesto. V prvi tekmi za 17. mesto so bili Norvežani malenkost bolj zbrani in tekmo dobili z 20:19, v naslednji tekmi pa so se naši igralci pomerili s sosedi iz Hrvaške. Tekma za 19. mesto, ki je našim fantom prinesla zmago, je bila bolj prijateljskega značaja.

So pa bile zato veliko uspešnejše punce, ki so prvo tekmo izgubile šele v velikem finalu! Nadigrale so jih Ukrajinke, ki so bile  boljše z rezultatom 14:12. Punce so nastopale v postavi Lea Mehle, Ema Lapajne, Urša Žibert in Maja Jakobčič. Z osvojenim 2. mestom so si priigrale tudi vstopnico za Svetovno univerzitetno prvenstvo v košarki 3×3, ki  bo oktobra letos v Istanbulu (Turčija). Dekletom čestitamo za medaljo in jim že zdaj zaželimo vso srečo na Svetovnem prvenstvu v Turčiji!

evropske univerzitetne igre
Lea Mehle, Ema Lapajne, Urša Žibert in Maja Jakobčič na stopničkah in z vstopnico za Svetovno univerzitetno prvenstvo v košarki 3×3.

Mariborske futsaliste je na poti do top 4 ustavil nesrečen poraz s Francozi

Ekipa futsala iz Univerze v Mariboru je v skupinskem delu tekmovanja morala priznati poraz gruzijski ekipi. Ta je med najmočnejšimi na Evropskih univerzitetnih igrah. Poraz na njihovo borbenost ni pretirano vplival, saj so se že v naslednji tekmi pobrali in premagali ekipo iz Norveške. S tem so svojili odlično 2. mesto v svoji skupini, kar jim je prineslo četrtfinale.

V zelo izenačeni tekmi četrtfinala, kjer so se pomerili z nasprotniki iz Francije, ki nastopajo v 2. francoski futsal ligi, so morali žal v zadnji minuti priznati poraz z rezultatom 2:1. V zadnjih dveh tekmah se bodo borili za mesta 5 – 8.

Tilen Rajter je po nesrečnem porazu povedal: “S fanti smo se zelo dobro pripravili na tekmo, ki smo jo po mojem mnenju odigrali na zares visokem nivoju. Vendar nam je v zaključkih predvsem iz hitrih protinapadov zmanjkalo tudi nekoliko sreče. Celotno srečanje smo odigrali odlično v obrambi ter na koncu po mojem mnenju dobili nezaslužen zadetek, ki nas je oddaljil od polfinala. Ne morem se znebiti misli, da bi si preko penalov zagotovili mesto med top štiri na Evropskih univerzitetnih igrah.”

Včeraj je fante doletel še en poraz proti zelo močni ekipi iz Ukrajine, ki bi morala po vseh pravilih igrati v finalu, vendar ji je en “slab” dan prekrižal načrte. Danes ob 13. uri igrajo fantje še zadnjo tekmo na igrah. Za 7. mesto se bodo borili proti Eotvos Lorand University iz Madžarske.

evropske univerzitetne igre
Kapetan Jan Puhner na tekmi z Gruzijo.

Marija Jozak (Slovenska univerzitetna športna zveza)
 Marija Jozak (Slovenska univerzitetna športna zveza)

Sorodni članki

Back to top button