Zdravje

Od danes znova več možnosti za zdravstveno varstvo živali

Lastniki lahko svojim živalim z današnjim dnem znova zagotavljajo sistematično spremljanje njihovega zdravstvenega stanja. Kmetijsko ministrstvo je namreč razrahljalo ukrepe, sprejete za zajezitev širjenja novega koronavirusa, tudi na področju zdravstvenega varstva živali.

Z današnjim dnem so v veljavi spremembe odredbe o začasnih ukrepih v zvezi z izvajanjem ukrepov glede najmanjšega obsega zdravstvenega varstva živali ter označevanja in registracije živali.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je iz odredbe črtalo prepoved opravljanja vseh preventivnih aktivnosti, ki se izvajajo na podlagi odredbe o izvajanju sistematičnega spremljanja zdravstvenega stanja, programov izkoreninjenja bolezni in cepljenj živali v letošnjem letu.

Doslej so bili namreč zaradi ukrepov za zajezitev epidemije mogoči le točno določeni odvzemi vzorcev, preiskave in cepljenja.

V veljavi pa še vedno ostajajo nekatere druge omejitve. Denimo zaustavitev rokov preventivnega cepljenja psov proti steklini, ter spremembe, povezane z označevanjem in registracijo živali.

 

 STA
 Pixabay

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button