KulturaZabava

Odprto na odprtem mikrofonu

Pet relativno novih komikov, četrtek zvečer, KGB. So nas uspeli nasmejat?

Pod kamnitimi oboki Kulturnega Glasbeno Brloga oz. KGB-ja je znova odmeval smeh, tokrat na račun Avtmigecov, komikov na začetku svoje poti, ki so na zbranih preizkušali svoj smisel za humor. Da pa občinstvo ne bi bilo pretrd oreh, so nove šale povezovali že preverjeni štosi Marka Žerjala, ki lahko po principu »če jih nasmeješ, te ne ubijejo« užali vsakogar. Koprčan si želi, da bi bila razmerja bolj podobna telefonskim operaterjem – ko bi želel menjavo, bi lahko kar vprašal, kaj se ponuja, če je možno brez vezave in kako dobro vleče. Pa še tvojo bivšo bi pustili zate.

Ali R. Tahi, sirijski komik, na nedvomno aktualna problema učinkovitosti slovenske javne uprave in družbenih stereotipov, ki jih naš narod goji do tujcev, gleda s svežo perspektivo črnega humorja. Za njim je publiko poskušal nasmejati še Savinjčan Dejan Ikovic, ki mu je od izgub kilogramov Bushi ostal le še kot vzdevek. Pripovedoval je o svojem delu v javnem zavodu, kjer kot pravi, če pridno delaš, hitro dobiš priložnost, da delaš še namesto drugih. Sicer pa verjame, da v Sloveniji slabše kot človeku gre, boljši naziv dobi – brezposelni so gospodarji in gospodinje, na ulici pa postaneš celo kralj.

Avtmigeci so stand-up komiki, ki šele začenjajo svojo pot smešnosti.

Rene Volker se je s svojim humorjem igral z nevarnim ognjem stereotipov, ki bi v kakšnem drugem kraju namesto smeha sprožili val grdih pogledov. Na primer za tisto o razliki med zvezo s Štajerko in Ljubljančanko – če hodiš s prvo, pri hiši sploh ne potrebuješ psa, če z drugo, pa rabiš dva, da se ti ne zgoni okoli – pravi, da v Ljubljani pač ne bi vžgala. Šale sta preizkušala še David Gorinšek in Matevž Baloh, ki odsvetuje kubanske fast foode, saj so pri njem poskrbeli za učinek, podoben kombinaciji kovinske zadnje plati in magnetnega stranišča. Po njima pa je odprti mikrofon postal res odprt in je na mizi čakal na najbolj pogumne, da kaj delijo – smešnega ali ne.

Šale petih neuveljavljenih komikov je povezoval Marko Žerjal, ki zna užaliti vse in vsakogar.  |
Rene Volker se je igral z nevarnim ognjem stereotipov, ki vžgejo samo na Štajerskem.  |
Slabše kot nekomu gre, boljši naziv dobi, pravi Bushi – na ulici postaneš celo kralj.  |

   

  https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGKlara AVSEC
  https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780Klara AVSEC

  Oceni članek

  Hvala!

  User Rating: 5 ( 1 votes)

  Sorodni članki

  Back to top button