Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kultura

Oskarje bo po lanski klofuti vodil komik Jimmy Kimmel

Komik Jimmy Kimmel bo tretjič vodil podelitev oskarjev, so sporočili iz Ameriške filmske akademije. "Biti tretjič povabljen, da gostim podelitev oskarjev, je velika čast ali pa past," je dejal v izjavi. Prihodnje, 95. oskarje bodo podelili 12. marca 2023 v gledališču Dolby v Hollywoodu.

Največja hollywoodska prireditev skuša za seboj pustiti polemike, ki se še vedno vrtijo okrog njene najnovejše izdaje. Industrija vidi Kimmla kot varnega gostitelja, potem ko je na zadnji podelitvi Will Smith na odru udaril Chrisa Rocka.

“Kakor koli že, hvaležen sem akademiji, da me je vprašala tako hitro po tem, ko so vsi dobri voditelji rekli ‘ne’,” se je pošalil Jimmy Kimmel, najbolj znan po tem, da že leta vodi nočno pogovorno oddajo Jimmy Kimmel Live! na televiziji ABC.

Kimmel je podelitev oskarjev vodil leta 2017 in 2018. Požel je tudi skoraj univerzalne pohvale za vodenje televizijskih emmyjev leta 2020, ko so se organizatorji na začetku pandemije trudili pripraviti družbeno distancirano prireditev iz skoraj praznega gledališča v Los Angelesu.

Producenta naslednjih oskarjev Glenn Weiss in Ricky Kirshner sta izjavila, da bo Kimmel “zabaven in pripravljen na vse”. Izvršni direktor in predsednica akademije Bill Kramer in Janet Yang pa sta ocenila, da bo Kimmel “popoln gostitelj” slovesnosti. Pri tem sta opozorila na njegovo “strokovno znanje o televiziji v živo”.

Predsednik ABC Entertainment Craig Erwich je dejal, da Kimmel “lahko prenese vse s srcem in humorjem.”

Gledanost oskarjev sicer pada

Televizijska gledanost oskarjev je, tako kot skoraj vse podelitve, v zadnjih letih opazno upadla. Letos se je sicer vrnila na 16,6 milijona z lanskih rekordno nizkih 9,9 milijona gledalcev. Ogromno pozornosti je letos pritegnil trenutek, ko je Smith udaril komika Rocka.

Kramer je na septembrskem srečanju s člani akademije predstavil načrte, s katerimi bi “ponovno oživili” pomembnost oskarjev. Na zadnjih podelitvah so sicer v veliki meri prevladovali manjši, bolj umetniško usmerjeni filmi, mnogi analitiki pa napovedujejo, da bodo naslednjič v ospredju filmi, ki razveseljujejo množice, kot sta Top Gun: Maverick in Črni panter 2.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button