Zdravje

Ostanimo zdravi tudi jeseni!

Muhasto vreme in velika temperaturna nihanja lahko jeseni hitro načnejo naš imunski sistem, zato je skrajni čas, da okrepimo svojo odpornost.

Če želimo uspešno kljubovati sezoni prehladov in drugih virusnih obolenj, naj skrb za zdrav življenjski slog postane naša prioriteta. Poskusimo v svoj vsakdan vključiti čim več zdravju prijaznih navad. Te bodo blagodejno vplivale na naše počutje in utrdile naš imunski sistem.

Poskrbimo za dovoljšen vnos vitaminov

Kako pomembno je redno umivanje rok in prezračevanje prostorov, smo se v preteklih mesecih že dodobra prepričali. Da pa preprečimo vdor škodljivih mikroorganizmov v svoje telo, moramo dobro utrditi svoj naravni ščit, torej imunski sistem. Med najpomembnejše navade zdravega življenjskega sloga zagotovo sodita redna telesna aktivnost in uravnotežena prehrana. V hladnejših mesecih nimamo na voljo toliko sveže zelenjave in sadja kot poleti. To pa še ne pomeni, da moramo živeti v pomanjkanju vitamina C, D in cinka, ki so zelo pomembni za pravilno delovanje imunskega sistema. V veliko pomoč so nam lahko kakovostna prehranska dopolnila in drugi tovrstni izdelki, ki jih najdemo tudi v prodajalnah Sensilab, Sanolabor in Biotopic v mariborskem Europarku. Ob širokem naboru zdravih proizvodov, pripomočkov in biološko certificirane prehrane se pogosto težko odločimo, kaj izbrati, zato lahko za nasvet zaprosimo strokovno podkovano osebje in prijazne svetovalke.

Za svoje zdravje lahko največ naredimo sami, zato prisluhnimo svojemu telesu in mu privoščimo le najboljše.

 

 LŽ / IPPR
Bojan MIHALIČ

Sorodni članki

Back to top button