Kulsko

Pablo Escobar je skril milijone, a njegov nečak jih je vseeno našel

Nečak pokojnega kolumbijskega mafijskega šefa Pabla Escobarja je odkril eno od stričevih skrivališč, v katerem je bilo spravljenih kar 18 milijonov dolarjev, kar je približno 15,5 milijona evrov.

Kot je za kolumbijski novičarski portal Red Mas Noticias, ki ga povzema nemška tiskovna agencija dpa, razkril Nicolas Escobar, se je skrivališče nahajalo v njegovem domu v Medellinu. V tem mestu je namreč Pablo Escobar imel glavni sedež svojega mamilarskega kartela.

Nečak naj bi imel nekakšno videnje, da se v določenem delu njegove hiše nekaj skriva. Podal se je na lov in odkril smrdečo plastično vrečko z denarjem. Desetletja stari bankovci so bili sicer v tako slabem stanju, da niso več uporabni.

V skrivališču so bili poleg tega spravljene še druge stvari. To so bile kepa zlata, komunikacijske naprave in snemalniki, pisalni stroj, pisalo in fotoaparat. Filma v fotoaparatu pa žal ni bilo mogoče razviti.

Govorice o skrivališčih in velikih zakladih Pabla Escobarja še vedno krožijo po Medellinu. Pablo Escobar je bil eden najbogatejših zločincev v zgodovini, ki je s svojimi kokainskimi posli letno služil več kot milijardo dolarjev. Nicolas Escobar, ki je ponosen na svojega strica, pravi, da je odkril že kar nekaj stričevih skrivališč in zakladov.

Mafijskega šefa, ki naj bi pobil kar okoli 6000 ljudi, so sicer ustrelili in ubili v Medellinu leta 1993, ko je bil star 44 let.

 

 STA
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button