Šport

Po Pogačarjevem slavju danes druga ravninska etapa

Slovenski kolesar Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) bo peto etapo drirke po Franciji od Saint-Jean-de-Maurienna do Saint Vulbasa (177,4 km) začel kot vodilni v skupnem seštevku. Njegov rojak Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) na petem mestu zaostaja 1:14 minute.

Prvi Pogačarjev zasledovalec je po štirih etapah Belgijec Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step), ki zaostaja 45 sekund, tretji je s 50 sekundami zaostanka zmagovalec zadnjih dveh izdaj Toura Danec Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike).

Potem ko je po tretji etapi Pogačar načrtno oddal rumeno majico vodilnega, jo je po torkovi zmagi v prvi gorski etapi prek slovitega Galibiera oblekel nazaj in pokazal, da je trenutno najmočnejši kolesar na francoski pentlji.

Toda moštvu emiratov danes ne bo treba na čelo v etapi do Saint Vulbasa. Zaradi ravninske trase bodo dogajanje v glavnini nadzorovale ekipe najboljših sprinterjev, ki se bodo po vsej verjetnosti udarili za etapno zmago.

Od Slovencev bo imel posledično veliko vlogo ob koncu Luka Mezgec (Jayco-AlUla), ki bo v zadnjih kilometrih bdel nad Nizozemcem Dylanom Groenewegnom.

Matej Mohorič (Bahrain-Victorious) in Jan Tratnik (Visma-Lease a Bike) bosta tokrat v vlogi pomočnikov, saj ni pričakovati uspeha ubežne skupine kolesarjev, v katero bi se sicer lahko vključila.

Peta etapa se bo začela ob 13.30 in končala slabe štiri ure kasneje.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button