Šport

Šerif z zmago 1:0 končal sanje o ligi prvakov za NK Maribor

Nogometaši Maribora so na včerajšnji povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij lige prvakov v Kišinjovu izgubili proti Šerifu iz Tiraspola z 0:1 (0:0). Edini gol na tekmi je v 88. minuti dosegel Momo YansaneNa prvi tekmi pred tednom dni v Mariboru sta se prvaka Slovenije in Moldavije razšla brez golov.

NK Maribor je po porazu v moldavski prestolnici končal nastope v kvalifikacijah za ligo prvakov. V nadaljevanju bo nastopil v evropski ligi, v tretjem krogu kvalifikacij se bo pomeril s finsko ekipo HJK Helsinki. Ta je proti češki Viktorii iz Plzna v dveh tekmah izgubila z 1:7. Prva tekma 3. kroga kvalifikacij evropske lige bo 4. avgusta v Mariboru, povratna pa 11. avgusta v Helsinkih.

Zasedba iz štajerske prestolnice je v Kišinjov prišla brez Marka Božića, Martina Mileca in Aleksa Pihlerja, ki so poškodovani. Trener Radovan Karanović pa je v uvodno postavo za evropsko tekmo prvič uvrstil Svena Šoštariča Karića in Roka Sirka.

NK Maribor je v uvodnih 20 minutah prikazal disciplinirano predstavo. Gostitelji so prvo nevarno akcijo pred mariborskimi vrati uprizorili v 21. minuti. Tik pred odhodom na veliki odmor so Mariborčani ostali brez Nina Žuglja, zaradi poškodbe ga je zamenjal Argentinec z italijanskim potnim listom Ignacio Guerrico.

Zmagoviti gol v podaljšku

Drugi polčas je pripadel ekipi iz mednarodno nepriznane Pridnestrske republike. V 49. minuti so si gostitelji priigrali do tedaj najlepšo priložnost na tekmi. V 59. minuti so gostitelji znova nevarno zagrozili, ko je žoga zletela mimo desne vratnice. Sedem minut kasneje so zapretili tudi Mariborčani, po odbitku v domačem kazenskem prostoru je do strela prišel Ivan Brnić, žoga pa je zletela prek vrat.

Slovenski prvaki so do 88. minute odbijali vse napade Šerifa, v končnici rednega dela pa so bili nemočni. V črno jih je zavil gvinejski rezervist Momo Yansane, ki se je najbolje znašel v gneči pred mariborskimi vrati in dosegel edini gol na tekmi le tri minute zatem, ko je zamenjal Tejana.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button