Šport

Šerif z zmago 1:0 končal sanje o ligi prvakov za NK Maribor

Nogometaši Maribora so na včerajšnji povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij lige prvakov v Kišinjovu izgubili proti Šerifu iz Tiraspola z 0:1 (0:0). Edini gol na tekmi je v 88. minuti dosegel Momo YansaneNa prvi tekmi pred tednom dni v Mariboru sta se prvaka Slovenije in Moldavije razšla brez golov.

NK Maribor je po porazu v moldavski prestolnici končal nastope v kvalifikacijah za ligo prvakov. V nadaljevanju bo nastopil v evropski ligi, v tretjem krogu kvalifikacij se bo pomeril s finsko ekipo HJK Helsinki. Ta je proti češki Viktorii iz Plzna v dveh tekmah izgubila z 1:7. Prva tekma 3. kroga kvalifikacij evropske lige bo 4. avgusta v Mariboru, povratna pa 11. avgusta v Helsinkih.

Zasedba iz štajerske prestolnice je v Kišinjov prišla brez Marka Božića, Martina Mileca in Aleksa Pihlerja, ki so poškodovani. Trener Radovan Karanović pa je v uvodno postavo za evropsko tekmo prvič uvrstil Svena Šoštariča Karića in Roka Sirka.

NK Maribor je v uvodnih 20 minutah prikazal disciplinirano predstavo. Gostitelji so prvo nevarno akcijo pred mariborskimi vrati uprizorili v 21. minuti. Tik pred odhodom na veliki odmor so Mariborčani ostali brez Nina Žuglja, zaradi poškodbe ga je zamenjal Argentinec z italijanskim potnim listom Ignacio Guerrico.

Zmagoviti gol v podaljšku

Drugi polčas je pripadel ekipi iz mednarodno nepriznane Pridnestrske republike. V 49. minuti so si gostitelji priigrali do tedaj najlepšo priložnost na tekmi. V 59. minuti so gostitelji znova nevarno zagrozili, ko je žoga zletela mimo desne vratnice. Sedem minut kasneje so zapretili tudi Mariborčani, po odbitku v domačem kazenskem prostoru je do strela prišel Ivan Brnić, žoga pa je zletela prek vrat.

Slovenski prvaki so do 88. minute odbijali vse napade Šerifa, v končnici rednega dela pa so bili nemočni. V črno jih je zavil gvinejski rezervist Momo Yansane, ki se je najbolje znašel v gneči pred mariborskimi vrati in dosegel edini gol na tekmi le tri minute zatem, ko je zamenjal Tejana.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button