KulturaPriložnosti

Pomeri se v jeziku emotikonov na natečaju Ali govoriš emojščino?

Mladinski kulturni center Maribor in festival 25. Slovenski dnevi knjige v Mariboru razpisujeta nagradni literarni natečaj za mlade ustvarjalke in ustvarjalce Ali govoriš emojščino?

Kaj so emotikoni?

Emotikoni so digitalni piktogrami, ki predstavljajo vsakdanje predmete ali pojme. Izvirno je beseda emoji japonska skovanka izrazov »e« (絵, slika) in »moji« (文字, simbol). Danes so emotikoni postali pomembni v vsakdanji pisni komunikaciji in jih najdemo v vseh porah našega vsakdanjika. Posamezen simbol izraža določen pomen, ki si ga včasih lahko razlagamo po svoje, z združevanjem različnih simbolov pa lahko izrazimo tudi bolj zapletene misli. Kako emotikone vidiš in si jih interpretiraš ti? 

Pogoji sodelovanja

Avtorji in avtorice lahko sodelujejo z enim samim prevodom. Natečaj poteka od 5. do vključno 20. maja 2022. Sodelujejo lahko mladi med petnajstim in devetindvajsetim letom starosti. Avtorji in avtorice, ki želijo sodelovati, naj pošljejo prevod pesmi na elektronski naslov program@mkc.si, zadeva »Natečaj emoji 2022«. V besedilu sporočila naj bodo napisani podatki o avtorju ali avtorici (ime in priimek, elektronska pošta, datum rojstva ter telefonska številka), prijavljen prevod pa naj bo v obliki .doc ali .txt. Na nagradni natečaj se ne morejo prijaviti zaposleni na MKC Maribor ter ožji družinski člani zaposlenih na MKC Maribor.

“Postani prevajalec ali prevajalka iz emojščine, preberi spodnjo pesem in jo prevedi v slovenščino!

emoji, ali govoriš emojščino

MKC Maribor
Arhiv DOSTOP.si, MKC Maribor

Sorodni članki

Back to top button