Priložnosti

Postani član Sveta mladih EUSALP in sooblikuj prihodnost

Imaš med 18 in 29 let in si želiš sooblikovati prihodnost Alpske regije? Potem se prijavi na razpis za članstvo v svet mladih Strategije EU za Alpsko regijo (EUSALP) in prispevaj k oblikovanju in razvoju Alpske regije skupaj z mladimi iz Avstrije, Nemčije, Švice, Lihtenštajna, Italije in Francije.

Svet mladih Strategije EU za Alpsko regijo zagotavlja platformo za sodelovanje mladih v vseh organih EUSALP. Kot uradna institucija EUSALP zagotavlja, da se njihove ideje in stališča slišijo in upoštevajo. Udeleženci Sveta mladih sodelujejo pri oblikovanju politik in projektov na ravni celotnega območja Alp, ki obravnavajo najbolj pereče izzive v alpskem prostoru.

Predlagajo lahko konkretne ukrepe, projekte in teme, predstavijo ideje politikom iz držav in regij EUSALP ter na evropski ravni ozaveščajo o posebnostih svojih regij. Mladi se organizirajo in se naučijo sodelovati v demokratičnem procesu, ne glede na jezikovne in kulturne razlike. EUSALP pa se uči od mladih in zbira nove ideje tistih, ki bodo v prihodnosti živeli v Alpah.

Več informacij o sami strategiji lahko najdeš na spletni strani.

Če pa te zanima sodelovanje, se prijavi na razpis objavljen na spletni strani. Tam najdeš tudi vse odgovore na tvoja vprašanja. Če si resen kandidat, potem pohiti, saj je razpis odprt od 13. maja 2023.

Mlad.si
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button