Priložnosti

Postani Naj prostovoljec ali naj prostovoljka – prijavi se

Mladinski svet Slovenije (MSS) že dvaindvajsetič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec/-ka leta, v okviru katerega bodo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto.

Na natečaj se lahko prijavijo vsi, ki so v svoje dejavnosti v letu 2022 vključevali prostovoljske dejavnosti. K prijavi v natečaj vabijo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine, posameznike itd. Ko prostovoljstvo razumemo vsako prostovoljsko aktivnost, tudi če je ta potekala izven organizacij in formalnih okvirjev.

V kategoriji posameznic in posameznikov bodo izbirali najboljše v 6 kategorijah: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in 30 let ali več, izbrali pa bodo tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico. Pri projektih pa bodo izbirali Naj prostovoljski projekt ter Naj mladinski projekt. Kot projekt razumejo kakršnokoli organizirano aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre za projekt v strogo administrativnem smislu.

Vse prijavljene prostovoljce in predstavnike sodelujočih organizacij bodo po izteku natečaja, predvidoma junija letos, povabili na zaključno prireditev, kjer bodo podelili nazive in priznanja izbranim prostovoljcem in projektom.

V skladu z okoljskimi vrednotami in epidemiološkimi razmerami je letos natečaj objavljen samo na spletu in organizacijam ne bodo pošiljali materialov v papirnati obliki.

Kako se prijavim?

Pripravljeni sta 2 ločeni spletni prijavnici, ena je namenjena prijavi posameznega prostovoljca ali prostovoljke, druga pa projektom. Prijavnicam lahko dodate priloge v e-obliki, lahko pa nam jih tudi pošljete po e-pošti na prostovoljec@mss.si ali po navadni pošti na Mladinski svet Slovenije. Priporočena priloga pri prijavi prostovoljk in prostovoljcev (posameznikov) je njihov življenjepis.

Namen natečaja ni tekmovanje med prostovoljkami, prostovoljci in projekti, ampak vzpodbuda in nagrada za vse, ki sodelujejo kot prostovoljci in prostovoljke ter podpirajo prostovoljstvo v Sloveniji.

Za morebitna vprašanja in podporo pri oddaji prijavnic se lahko obrnete na: prostovoljec@mss.si, na tel. št. 01 425 60 55 (Nadja Emeršič). V primeru, da ne ne morete dostopati do razpisa ali prijavnic oziroma potrebujete kakršnokoli pomoč pri prijavi, jim pišite ali jih pokličite. Spremljajte tudi Facebook MSS, kjer bodo objavljali novice in podrobnosti o natečaju.

Rok za prijave je ponedeljek, 20. marec 2023.

MSS
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button