GlasbaKultura

Lady Gaga je napisala in zapela pesem za Top Gun: Maverick

Ameriška pevka, tekstopiska, igralka, plesalka in oskarjevka Lady Gaga je za eno najbolj pričakovanih nadaljevanj filmske franšize Top Gun: Maverick, ki čez dobre tri tedne prihaja v kinematografe po vsem svetu, napisala in zapela skladbo z naslovom »Hold My Hand«, ki ji že lahko prisluhnemo na različnih platformah.

Skladbo sta napisala pevka Lady Gaga in BloodPop, oba sta jo tudi producirala s pomočjo Benjamina Ricea. Gre za rockovsko obarvano skladbo, z violinami in kitaro, ki spominja na odmevne balade iz osemdesetih let prejšnjega stoletja. Je pa skladba že požela precej navdušenja.

Pevka je skladbo, ki se bo predvajala med odjavno špico akcijske drame, že delila na svojih socialnih omrežjih. Hkrati pa jo je označila za »ljubezensko pismo svetu«. Obenem je tudi zapisala, da »se ni zavedala večplastnosti, ki se je raztezala po srcu filma, njeni lastni psihi in naravi sveta, v katerem živimo«. Na skladbi je delala več let, jo izboljševala in želela glasbo spremeniti v pesem, v kateri si vsi želimo, da bi nas razumeli in razumeli drug drugega.

Pevka se je zahvalila igralcu Tomu Cruiseu in skladatelju Hansu Zimmerju. »Zelo sem hvaležna Tomu, Hansu in Joeju za to priložnost – in bila je čudovita izkušnja delati z njimi. Jaz, BloodPop, Ben Rice in vsi, ki so jo z nami delali, smo zelo navdušeni, da jo delimo z vami.«

Filmska glasba je sodelovanje skladateljev, med njimi Harolda Faltermeyerja in oskarjevca Hansa Zimmerja, sodeloval pa je tudi britanski skladatelj Lorne Balfe, ki je sodeloval pri glasbi za film Misija: Nemogoče – Izpad. Pevka Lady Gaga je leta 2019 osvojila oskarja za skladbo Shallow iz filma Zvezda je rojena.

Top Gun: Maverick po večkratnem prestavljanju končno v kinu

Zaradi pandemije konec maja na velika platna končno prihaja eno najbolj pričakovanih nadaljevanj filmske uspešnice. V njej je pred 36 leti v glavni vlogi blestel Tom Cruise kot pilot Maverick, z naslovom Top Gun: Maverick.

Poleg Toma Cruisa v drugem delu zaigrajo še Jennifer Connelly, Ed Harris, Jon Hamm, Miles Teller, Glen Powell, Lewis Pullman in Val Kilmer.

 Karantanija Cinemas
 Karantanija Cinemas

Sorodni članki

Back to top button