Delo

Postani prostovoljec na Borštnikovem

Postani del festivalskega dogajanja 53. Borštnikovega srečanja

Festival Borštnikovo srečanje je osrednja slovenska prireditev na področju predstavitve gledališke ustvarjalnosti, ki poteka vsak konec oktobra na mariborskih gledaliških odrih.

Festival na mariborskih gledaliških odrih in drugih mestnih prizoriščih v drugi polovici oktobra vsako leto gosti najbolj kakovostne, zanimive in izzivalne gledališke predstave, koncerte, filmske projekcije, strokovni program in še kaj. Priprava in izvedba prireditve ponuja številne priložnosti za pridobivanje izkušenj in novih znanj, spoznavanje novih vsebin in ljudi, z vsem tem pa tudi razvoj osebnih kompetenc. Zato tudi letos k sodelovanju vabijo prostovoljke in prostovoljce, ki bi bili pripravljeni postati del festivalskega dogajanja in okrepiti festivalsko ekipo, s tem pa dobiti vpogled v skrivnosti zaodrja ter festivalskih priprav in izvedbe.

Letošnji festival se bo odvijal med 15. in 28. oktobrom, na različnih lokacijah po Mariboru, področja, na katerih boste lahko prostovoljci in prostovoljke pomagali, pa se med seboj razlikujejo tako po naravi dela kot po času dela (npr. delo v dopoldanskem času, delo v večernem času, delo na info točki festivala, spremljanje in pomoč tujim gostov festivala, pomoč pri pripravi prizorišč, pomoč strokovni žiriji festivala …), pri tem pa bodo kolikor se da upoštevali želje vključenih prostovoljcev in prostovoljk.

 

Pogoj za sodelovanje je starost nad 18 let, zaželeno je, da sodeluješ vsaj 6 dni festivala

Kaj ti ponujajo? Sklenjen dogovor o prostovoljskem delu, potrdilo o opravljenem prostovoljskem delu z navedbo ur in opisa del, ki ga lahko uporabiš kot referenco, povrnjene potne stroške v višini mesečne vozovnice za mestni avtobusni prevoz, ogled gledaliških predstav ter udeležbo na ostalih aktivnostih festivala, druženja ter zagotovo kakšno festivalsko izkušnjo, ki ti bo še leta ostala v spominu.

Prijave zbirajo do petka, 28. septembra 2018, nato pa akcija! Prijaviš se lahko na spletnem obrazcu.

Za vsa morebitna vprašanja in informacije piši Marji Guček na prostovoljci@borstnikovo.si. Dodatne informacije o festivalu ter programu festivala dobiš na spletni strani Borštnikovo.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGFestival Borštnikovo srečanje
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button